Εύβοια: Το κτήριο «φάντασμα» στην Ερέτρια βγήκε στο… σφυρί
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Το κτήριο «φάντασμα» στην Ερέτρια βγήκε στο… σφυρί

Το θρυλικό ξενοδοχείο «Δελφίς» στην Ερέτρια, μεσουράνησε επί δεκαετίες, αλλά εγκαταλείφθηκε και τώρα βγαίνει στο σφυρί.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία προσέφυγε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκίδας, ζητώντας τον υπερδιπλασιασμό της τιμής πρώτης προσφοράς του κτηρίου στην Ερέτρια.

Το δικαστήριο έκανε δέχτηκε την ανακοπή και αύξησε την τιμή εκκίνησης, αλλά η πρώτη δημοπρασία ήταν άκαρπη την 1η Σεπτεμβρίου και πλέον η επόμενη έχει οριστεί για τις 10 Νοεμβρίου.

Η «απαγορευτική» τιμή

Πρόκειται για πολυώροφο κτίριο, μπροστά στη θάλασσα, το οποίο στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα δεν θυμίζει σε τίποτα το «Delfis Hotel» όπου διέμειναν τις προηγούμενες δεκαετίες χιλιάδες τουρίστες και επισκέπτες της περιοχής. Βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο της Ερέτριας, μπροστά στο Νησί των Ονείρων. Από το 1998 παραμένει κλειστό με συνέπεια να έχει καταστεί πρόβλημα για την περιοχή.

Το κτίριο βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση, καθώς έχουν αποξηλωθεί όλα τα εξωτερικά κουφώματα, ενώ όσα έχουν μείνει είναι σκουριασμένα με σπασμένα τζάμια, υπάρχουν έντονες φθορές και υγρασία στα επιχρίσματα και ελαιοχρωματισμούς, κατεστραμμένα δάπεδα κ.λπ.

Πριν τον πλειστηριασμό της 1ης Σεπτεμβρίου η ιδιοκτήτρια εταιρεία άσκησε ανακοπή ζητώντας η τιμή πρώτης προσφοράς να αυξηθεί στα 1.561.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η κατάσταση συντήρησης της οικοδομής είναι κακή, καθώς έχει υποστεί φθορές λόγω υγρασίας, τα εξωτερικά κουφώματα έχουν αποξηλωθεί, τα δάπεδα είναι κατεστραμμένα και ενδεχομένως χρήζει στατικής ενίσχυσης.

Με βάση τα παραπάνω και από τη συγκριτική επισκόπηση των διαφόρων στοιχείων κρίθηκε ότι η προσβαλλόμενη έκθεση κατάσχεσης είναι εσφαλμένη ως προς την εκτίμηση της αξίας του ακινήτου.

Η απόφαση του δικαστηρίου και ο νέος πλειστηριασμός

Ωστόσο, αυτή δεν ανέρχεται στο ποσό των 1.561.000 ευρώ, όπως ισχυρίζεται η ανακόπτουσα, η οποία κρίνεται υπερβολική, καθώς πρέπει να συνεκτιμηθεί ότι το κατασχεθέν ακίνητο είναι μεγάλης παλαιότητας. Τελικά η τιμή της πρώτης προσφοράς ορίστηκε στο ποσό των 1.060.000 ευρώ χωρίς όμως κάποια προσφορά. Ο δεύτερος πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 10 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr