Εύβοια: Το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο φέρνει 350 νέες θέσεις εργασίας στο Νησί
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο φέρνει 350 νέες θέσεις εργασίας στο Νησί

Η νέα επένδυση που θα δώσει ανάσα στην τοπική οικονομία της Εύβοιας

Ολοένα και πιο κοντά στην τελική ευθεία είναι η μεγάλη τουριστική επένδυση της Grivalia στο νησί της Εύβοιας.

 

Φυσικά μιλάμε για το πολυτελές θέρετρο στους Πεταλιούς, το οποίο ανακοινώθηκε στις αρχές του 2023 και για το οποίο έχει ήδη κατατεθεί αίτηση στο καθεστώς fast track των Στρατηγικών Επενδύσεων, ενώ ήδη ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση από την Enterprise Greece.

Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 286 εκατ. ευρώ και αναμένονται να δημιουργηθούν 300-350 νέες θέσεις εργασίας.

Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία GH HOTEL ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Η επένδυση αυτή αναμένεται πώς και πώς από τους κατοίκους του νησιού, καθώς θα δώσει μεγάλη ανάσα στην τοπική οικονομία, ενώ θα προκύψουν νέες θέσεις εργασίας για πλήθος πολιτών της Εύβοιας.

Τι προβλέπει η επένδυση

Η προτεινόμενη επένδυση της Grivalia Hospitality χωροθετείται στο νότιο τμήμα της νήσου Μεγαλόνησος, του μεγαλύτερου νησιού του συμπλέγματος Πεταλιών, το οποίο υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Καρύστου Ευβοίας.

Το προτεινόμενο έργο αφορά στη δημιουργία ενός πολυτελούς οικολογικού τουριστικού θέρετρου και κέντρου ευεξίας και αναψυχής σε μια έκταση περίπου 553 στρεμμάτων.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται να αναπτυχθούν πολυτελείς εγκαταστάσεις φιλοξενίας, ευεξίας και αναψυχής 5 αστέρων που θα περιλαμβάνουν, ενδεικτικά εκτός από τους χώρους διημέρευσης και διανυκτέρευσης, χώρους αναψυχής και ευεξίας, εστιατόρια, χώρους άθλησης, τοπικής εμβέλειας καταστήματα προς εξυπηρέτηση των φιλοξενουμένων, χώρους διαμονής και ψυχαγωγίας του προσωπικού, γραφεία διοίκησης, λιμενική εγκατάσταση και λοιπές υποστηρικτικές υποδομές.

Για τη διαχείριση του υπερπολυτελούς θέρετρου, η εταιρία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με ξενοδόχο διεθνούς φήμης, ο οποίος δεν έχει ως τώρα παρουσία στην Ελλάδα.

Προβλέπεται, επιπλέον, η ανάπτυξη πολυτελών branded κατοικιών, οι ιδιοκτήτες των οποίων θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν ιδιωτικότητα και πολυτέλεια, σε συνδυασμό με μια ολοκληρωμένη σειρά ξενοδοχειακών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.

Όλες οι κατασκευές θα υλοποιηθούν με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, με βιώσιμα υλικά και με σεβασμό στα τοπικά οικοσυστήματα και τη βιοποικιλότητα, ακολουθώντας ένα μοντέλο ήπιας ανάπτυξης, που σε επίπεδο δόμησης θα αντιστοιχεί σε λιγότερο από 8% της συνολικής έκτασης.

Η συνολική δόμηση της εν λόγω τουριστικής μονάδας ανέρχεται σε 34.030 τ.μ.2 (302 κλινών), με υλοποιούμενο Συντελεστή Δόμησης, 6,99 %, λιμενική εγκατάσταση (11 θέσεων ελλιμενισμού), και φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις επιφάνειας 62.626,36 τ.μ.2, καθώς και λοιπών υποστηρικτικών υποδομών.

Στόχος της Grivalia Hospitality είναι το υπερπολυτελές θέρετρο να αποτελέσει την πρώτη ξενοδοχειακή μονάδα στην Ελλάδα και από τις πρώτες παγκοσμίως που θα είναι πλήρως αυτόνομη ενεργειακά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr