Εύβοια: Τρυφερή στιγμή στον Άγιο Ιωάννη το Ρώσσο με το Μητροπολίτη να χαϊδεύει άλογο έξω από το Ναό!
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Τρυφερή στιγμή στον Άγιο Ιωάννη το Ρώσσο με το Μητροπολίτη να χαϊδεύει άλογο έξω από το Ναό!

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος υποδέχθηκε τους καβαλάρηδες με τα αλογα τους έξω από τον Ιερό Ναό του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου

Έκπληξη για όσους βρίσκονται σήμερα Σάββατο 13/4 στον δρόμο, προς την εκκλησία του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Προκόπι Ευβοίας, καθώς καβαλάρηδες αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν Προσκυνηματική εκδρομή παρέα με τα άλογά τους.

Ξεκινώντας από τα Ήλια περίπου 20 πιστοί, άνδρες και γυναίκες διένυσαν μια απόσταση πάνω από 70 χιλιόμετρα, προκειμένου να βρεθούν κοντά στον Άγιο, όπου φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την έλευση του ιερού και άφθαρτου σκηνώματος από το Προκόπι της Καππαδοκίας στην Εύβοια.

Συγκινεί ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, Χρυσόστομος με την κίνηση του να χαϊδέψει ένα από τα άλογα που έφτασαν εξω από τον Άγιο Ιωάννη το Ρώσο

Όπως πρώτο το evima.gr έκανε γνωστή την είδηση, προσκυνητές ξεκίνησαν σήμερα το πρωί του Σαββάτου 13 Απριλίου με τα άλογα τους από περιοχή της Εύβοιας, σε μια διαδρομή 1,5 ώρας με το αυτοκίνητο, πηγαίνοντας στον Άγιο Ιωάννη το Ρώσο στο Προκόπι για να προσκυνήσουν.

Συγκεκριμένα όπως θα δείτε στις παρακάτω εικόνες του evima.gr, με αφετηρία τα Ήλια Ευβοίας δεκάδες πιστοί ανέβηκαν στα αλογά τους και ξεκίνησαν για το Προκόπι Εύβοίας.

Τον Ιππικό όμιλο Τελέθριο συνάντησε στο δρόμο ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Σταμούλος, όπου τους κέρασε νερά και χυμούς στις Ροβιές και τους συνεχάρη για αυτή την πρωτοβουλία τους!

Οι καβαλάρηδες θα διασχίσουν μια διαδρομή 88χιλιομέτρων από τα Ήλια στο Προκόπι, τιμώντας τα 100 χρονιά του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στην Εύβοια.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr