Εύβοια: «Ξύπνησαν» οι υπεύθυνοι για το ΕΠΑΛ Χαλκίδας – Ξεκίνησαν εργασίες επισκευών στο κτιριακό συγκρότημα
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: «Ξύπνησαν» οι υπεύθυνοι για το ΕΠΑΛ Χαλκίδας – Ξεκίνησαν εργασίες επισκευών στο κτιριακό συγκρότημα

Ξεκίνησαν οι άμεσες εργασίες επισκευών στις εγκαταστάσεις των ΕΠΑΛ Χαλκίδας
Μετά από τις διαστάσεις που πήρε το προηγούμενο διάστημα το ζήτημα των απαράδεκτων εγκαταστάσεων των ΕΠΑΛ Χαλκίδας και με εκπαιδευτικούς και μαθητές να διαμαρτύρονται έντονα καθώς θέτουν σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα καθημερινά, ο δήμος Χαλκιδέων ενημερώνει ότι το κτίριο μπήκε σε τροχιά επισκευών.
Οι κινητοποιήσεις των μαθητών και οι διαμαρτυρίες εργαζομένων αλλά και γονέων και κηδεμόνων για την επιτακτική ανάγκη επισκευής των υποδομών των σχολείων φαίνεται πως κινητοποίησαν τους υπευθύνους και έτσι οι άμεσες εργασίες επισκευών στο ΕΠΑΛ ξεκίνησαν την Πέμπτη 23 Μαρτίου, όπως προέκυψαν από την εξέλιξη της μελέτης στατικής επάρκειας και τους ελέγχους των μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαλκιδέων.
Οι επισκευές ξεκίνησαν από τις αίθουσες γραφείων των καθηγητών, των οποίων η χρήση έχει απαγορευτεί, με την με αρ. 1046/03-03-2023 απόφαση της Δημάρχου Χαλκιδέων, καθώς διαπιστώθηκαν εκτεταμένες και έντονες ρηγματώσεις στις τοιχοποιίες.
Αμέσως μετά θα γίνουν εργασίες επισκευής των διαβρώσεων του φορέα, με αναστολείς και επισκευαστικά κονιάματα, καθώς και αποκατάσταση των ρηγματώσεων στους τοίχους πλήρωσης, με πλέγματα ενίσχυσης.
Να σημειωθεί ότι, η μελέτη στατικής επάρκειας βρίσκεται σε εξέλιξη και μετά την ολοκλήρωσή της, θα ακολουθήσουν όλες οι απαραίτητες μελέτες, για την πλήρη ανακατασκευή των κτιρίων των ΕΠΑΛ και τη δημιουργία ενός ουσιαστικά καινούριου και σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr