SPANOS_2023
Εύβοια: Υποψήφιος βουλευτής αποχωρεί από τη λίστα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου;
ΑΠΟΨΕΙΣ

Εύβοια: Υποψήφιος βουλευτής αποχωρεί από τη λίστα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου;

Από την επόμενη των εκλογών απασφαλίσει ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Τάρτης

Απασφάλισε ο Τάρτης με τον Ανδρουλάκη!

Την επομένη των εκλογών ήταν η γεμάτη αιχμές ανάρτηση του στο Facebook κατά των τοπικών αξιωματούχων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για το συστηματικό «σπρώξιμο» της υποηφιότητας Καζάνη, που στη συνέχεια, σε ραδιοφωνική παρέμβαση συγκεκριμενοποιήθηκε με ονόματα και …διευθύνσεις!

Τώρα, με την ανακοίνωση Ανδρουλάκη για την (επιλογή της έδρας στην Α’ Θεσσαλονίκης και) κατ’ ουσίαν αφαίρεση της βουλευτικής έδρας από το ιστορικό στέλεχος Χάρη Καστανίδη, ήταν η σειρά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να δεχθεί ευθεία πολιτική επίθεση από τον Θανάση Τάρτη!…

Σε ανάρτηση στη σελίδα του στο fb, ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος, αναφέρει επί λέξει:
«Η εθνοκάθαρση στο ΠΑΣΟΚ είναι σε πλήρη εξέλιξη! Λυπάμαι πολύ που τον στήριξα! Ντροπή!! Ποτέ δεν πίστευα ότι θα το έλεγα αυτό!!!»
Ενώ, απαντώντας σε σχόλιο διαδικτυακού φίλου του, δεν απέφυγε τον σκληρό χαρακτηρισμό: «Και ξέρεις τι αγώνα έδωσα γι΄ αυτόν. Δυστυχώς Μαφία.»

Ο Θανάσης Τάρτης έχει …απασφαλίσει έναντι της ηγετικής ομάδας, ενοχλημένος (όχι μόνον αυτός, αλλά και όλοι οι συνυποψήφιοί της) για την πέραν των επιτρεπτών ορίων εμπλοκή των τοπικών αξιωματούχων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις εκλογές, υπέρ της Κατερίνας Καζάνη, την οποία παρουσίαζαν ως «εκλεκτή του αρχηγού», χωρίς την οποιαδήποτε αντίδραση από πλευράς του κεντρικού –ήτοι, ηγετικού- κομματικού μηχανισμού.

Αξίζει να τονιστεί μάλιστα, ότι ο γνωστός δικηγόρος, σε άλλο σχόλιό του, είχε αφήσει και σαφές υπονοούμενο ότι είτε θα αποχωρήσει από το κόμμα είτε δεν θα δεχθεί το όνομά του να συμπεριληφθεί στη λίστα των προσεχών εκλογών της 25ης Ιουνίου: «…Εγώ θα πάω σπίτι μου. Ας δώσουν την μάχη γι΄ αυτούς, οι άνθρωποι που επέλεξαν. Εγώ δεν μπορώ να πω στους δικούς μου να στηρίξουν πάλι. Λυπάμαι!»

Ως προς την έξοδο από το κόμμα, επανήλθε και το ξεκαθάρισε: «Σύντροφοι και συντροφισσες μην ελπίζετε να φύγω εγώ απο το ΠΑΣΟΚ. Ξέρω ότι κάποιοι και κάποιες θα το θέλατε πολύ. Δεν θα σας κάνω την χάρη. Εδώ θα είμαι και θα ασκώ κριτική όταν και όπως εγώ νομίζω.»

Να σημειώσουμε ότι ο Θανάσης Τάρτης δεν πήγε στην συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής την Κυριακή 28 Μαΐου.

Για τη συμμετοχή του τη λίστα των προσεχών εκλογών της 25ης Ιουνίου, το ερώτημα παραμένει.

Εκλογές 2023 Εύβοια: Αιχμηρή τοποθέτηση Θανάση Τάρτη για τα αποτελέσματα

Για παράβαση κάθε ηθικού κανόνα εκ μέρους του κομματικού μηχανισμού έκανε λόγο ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές 2023 στην Εύβοια, Θανάσης Τάρτης ο οποίος και δεν κατάφερε εκλεγεί βουλευτής, μέσω ανάρτησής του στο Facebook.

Σε μια ιδιαιτέρως αιχμηρή του τοποθέτηση ο κος Τάρτης δήλωσε πως «δυστυχώς, ο κομματικός μηχανισμός, κατά παράβαση κάθε ηθικού κανόνα, συντάχθηκε όπως διαφαινόταν με συγκεκριμένη υποψήφια η οποία κέρδισε τις εκλογές», σχολιάζοντας την εκλογή της Κατερίνας Καζάνη, εκφράζοντας σε κάθε περίπτωση τα συγχαρητήρια του.

«Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι. Το αποτέλεσμα των εκλογών σε προσωπικό επίπεδο δεν ήταν αυτό που περιμέναμε, αν και σε επίπεδο νομού το ΠΑΣΟΚ αύξησε σημαντικά τα ποσοστά του» είπε μεταξύ άλλων ευχαριστώντας όλους όσοι τον ψήφισαν.

«Ο κομματικός μηχανισμός κατάφερε και τον δεύτερο του στόχο, ο οποίος είναι να μην υπάρχει βουλευτής μη ελεγχόμενος» πρόσθεσε πάντως.

«Ας είναι! Εγώ παραμένω όπως πάντα στρατιώτης του ΠΑΣΟΚ, απλά πλέον ο στόχος μου είναι να τον απελευθερώσω από ανθρώπους που δεν ξέρουν ούτε την διαφορά μεταξύ σοσιαλισμού και σοσιαλδημοκρατίας. Πάντα πιστός στις αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη! Καλή λευτεριά!», συνόψισε.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr