Φάνης Σπανός: «Στη Στερεά Ελλάδα καταπολεμούμε τη φτώχεια με αυτές τις δράσεις»
Ειδησεις ευβοια

Φάνης Σπανός: «Στη Στερεά Ελλάδα καταπολεμούμε τη φτώχεια με αυτές τις δράσεις»

Στο συνέδριο της ΕΝΠΕ στη Ρόδο ο Φάνης Σπανός

«Χτίζουμε την Ελλάδα της επόμενης μέρας», εδώ στη Ρόδο, στο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών και για να το πετύχουμε θέλουμε τις Περιφέρειες δίπλα στους πολίτες και εστιάζουμε σε δράσεις και παρεμβάσεις κοινωνικής μέριμνας», ανέφερε στην ομιλία του ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Ο Φάνης Σπανός μίλησε ως εισηγητής στην ενότητα της κοινωνικής μέριμνας.
«Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με ναυαρχίδα τη δομή «ΓΕΦΥΡΑ», βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης της καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού με σειρά δράσεων.

Ενδεικτικά, υλοποιούνται οι ακόλουθες δράσεις με τον αντίστοιχο αριθμό ωφελούμενων:
• «αρχή..Ζω» – 1.707 παιδιά της Α΄ Τάξης Δημοτικών σχολείων.
• «Φροντί..Ζω» – 286 βρέφη.
• «Μαθαίνω ξένες γλώσσες» – 368 μαθητές.
• «Ζεστή κατοικία» – 1.403 οικογένειες.
• «σπουδά..Ζω»- 263 οικογένειες.
• «Σίτισης απόρων» – 600 πολίτες.
• «Διανομή κατ΄ οίκον τροφίμων και προμηθειών σε δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ» – 7.485 δικαιούχοι.
• «Πρόγραμμα Φιλία σε κάθε Ηλικία» 26 άτομα τρίτης ηλικίας.
• «Δημιουργία διαδικτυακής αίθουσας – εργαστηρίου πολυμέσων για τη χρήση διαδραστικών μέσων διδασκαλίας στα επαγγελματικά σχολεία» 365 μαθητές.
• «Παροχή εξοπλισμού φυσικοθεραπείας και ειδικού εξοπλισμού αποκατάστασης, οργάνων γυμναστικής και ειδών φυσικής αγωγής στα ειδικά νηπιαγωγεία και τα ειδικά δημοτικά σχολεία» 246 μαθητές.

Ακόμη, σχεδιάσαμε και υλοποιούμε οριζόντιες θεματικές δράσεις, όπως οι ενημερωτικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με το Ινστιτούτο P.A.D.A. (PROTECTION AGAINST DRUG ADDICTION INSTITUTE)» και η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία Δράση «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι».

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με το νέο ΕΣΠΑ, το οποίο περιλαμβάνει 62 εκατ, ευρώ για την κάλυψη των αναγκών στις κοινωνικές υποδομές και 109 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής μέσα από την αναβάθμιση των μηχανισμών και υπηρεσιών για τη στήριξη του ανθρωπίνου δυναμικού, της απασχόλησης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής περίθαλψης, της κοινωνικοοικονομικής ένταξης, της ισότητας των ευκαιριών και την αντιμετώπιση κινδύνων φτώχειας και αποκλεισμού.

Στο συνέδριο μιλήσαμε ακόμη για κρίσιμες προκλήσεις, όπως η ψηφιακή διακυβέρνηση, τα θεσμικά ζητήματα της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, αλλά και τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Φεύγουμε, λοιπόν, σοφότεροι, πιο δυνατοί, ενωμένοι και έτοιμοι για τις προκλήσεις των Περιφερειών μας», τόνισε από τη Ρόδο ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr