Φωτιά στην Εύβοια: Αποκαρδιωτικές εικόνες από τον Καβοντόρο – Οι εθελοντές μέσα στις φλόγες
Ειδησεις ευβοια

Φωτιά στην Εύβοια: Αποκαρδιωτικές εικόνες από τον Καβοντόρο – Οι εθελοντές μέσα στις φλόγες

Πυροσβεστική, αστυνομία, εθελοντές πυροσβέστες, έδωσαν μάχη με τις φλόγες στο Καβοντόρο στην μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο 4, Νοεμβρίου

Στην πρώτη γραμμή για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κάρυστο ήταν μέλη του συλλόγου εθελοντών δασοπροστασίας Καρύστου.

Συγκεκριμένα, μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023 λίγο μετά τις 12:00 στην Αμυγδαλιά του Κάβο Ντόρο η οποία λόγω των θυελλωδών νότιων ανέμων επεκτάθηκε δημιουργώντας πολλά ανεξέλεγκτα μέτωπα περνώντας μέσα από αυλές σπιτιών, αποθήκες και μαντριά με ζώα.

Η ανομβρία της εποχής δυστυχώς στάθηκε εμπόδιο στις προσπάθειες κατάσβεσης, με απώλειες και σε ζωικό κεφάλαιο.

Επιχείρησαν 7 μέλη με 2 οχήματα του Συλλόγου όπου κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, με τις οδηγίες και την συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας και του Δήμου Καρύστου, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο τις πρωινές ώρες της Κυριακής.

Καλή δύναμη στους κάτοικους και κτηνοτρόφους της περιοχής που επλήγησαν.

Εύβοια: Κρανίου τόπος το Κάβοντορος -Κάηκε νεκροταφείο, ζημιές σε εκκλησάκι

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το χωριό Αμυγδαλιά με τη φωτιά να έχει καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμα της. Κάηκαν πάνω από 100 ζώα, αποθήκες με ζωοτροφές, μελίσσια και δυστυχώς το νεκροταφείο του χωριού αλλά και το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη που βρίσκεται μέσα στο νεκροταφείο το οποίο υπέστη φθορές καθώς έσπασαν τα τζάμια και προκλήθηκαν και ζημιές εντός του ναού.

«Δυστυχώς η ζημιά είναι ανυπολόγιστη» είπε στο evima.gr κάτοικος της περιοχής που μας μίλησε για τις ζημιές στο νεκροταφείο του χωριού.

Εικόνες από το νεκροταφείο της Αμυγδαλιάς

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr