Φτωχός» ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός στην Εύβοια: Γιατί δεν έχουν ανάψει τα Χριστουγεννιάτικα Δέντρα
Ειδησεις ευβοια

Φτωχός» ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός στην Εύβοια: Γιατί δεν έχουν ανάψει τα Χριστουγεννιάτικα Δέντρα

Με καθυστέρηση οι Χριστουγεννιάτικες ετοιμασίες φέτος από τους δήμους στην Εύβοια
Διαφορετικά και πιο… σκοτεινά θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα στην Εύβοια όπως όλα δείχνουν, καθώς βρισκόμαστε εν μέσω σφοδρής ενεργειακής κρίσης, που έχει οδηγήσει τους περισσότερους δήμους να λάβουν αποφάσεις για λελογισμένη χρήση στον φωτισμό με πρωταρχικό στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας ακόμα και κατά τη διάρκεια των γιορτινών ημερών, που παραδοσιακά οι πόλεις «λούζονταν» στο φως από τα γιορτινά λαμπάκια και τα εντυπωσιακά δέντρα.

Ήδη τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μία στροφή σε στολίδια που αποτελούνται από λαμπτήρες τύπου LED, χαμηλής κατανάλωσης ακριβώς για να μειωθεί η ενέργεια που «καίνε» τα στολίδια και να μειωθεί και η επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην Εύβοια αποτελεί ο δήμος Χαλκιδέων, όπου έχει ήδη ληφθεί η απόφαση για μειωμένη χρήση του φωτισμού ενώ και το άναμμα του δέντρου φέτος θα πραγματοποιηθεί σχετικά αργά.

Η εκδήλωση για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης θα πραγματοποιηθεί στις 16 Δεκεμβρίου, μόλις 9 μέρες δηλάδη πριν τα Χριστούγεννα, ενώ αυτή τη φορά το δέντρο αλλά και η φάτνη θα τοποθετηθούν στην Παραλία, στα Αγάλματα και όχι στον Άγιο Νικόλαο.

Τα δέντρα της παραλίας θα φωτιστούν και η πόλη θα αποκτήσει γιορτινό κλίμα, με την αγορά να έχει ήδη φορέσει τα γιορτινά της, ενώ συνεχίζεται και ο γιορτινός στολισμός σε γειτονιές και περιοχές του δήμου.

Φυσικά για άλλη μία χρονιά στη Χαλκίδα έτοιμο να υποδεχθεί τους μικρούς του φίλους είναι και το καρουζέλ, το οποίο έχει πάρει θέση στην πλατεία Αγίου Νικολάου, καθώς μετακόμισε από την παραλία, δίνοντας τη θέση του στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης.
Η καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας του καρουζέλ αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της απόφασης που έλαβε ο Δήμος Χαλκιδέων για εξοικονόμηση ενέργειας κατά 10% έχει αποφασίσει τον μειωμένο στολισμό και φωτισμό τις μέρες των εορτών στην πόλη.

Μάλιστα τον προηγούμενο μήνα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Χαλκιδέων, ενόψει της χειμερινής τουριστικής περιόδου. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν η Δήμαρχος Χαλκιδέων και Πρόεδρος της Επιτροπής, ο αναπληρωτής της, Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Παπαγεωργόπουλος και μέλη της Επιτροπής (Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του ΟΛΝΕ, του Επιμελητηρίου Εύβοιας, της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας, της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Συλλόγου Χαλκίδας, του Σωματείου Καταστηματαρχών Εστίασης Χαλκίδας).

Οι φορείς συμφώνησαν στην εξοικονόμηση ενέργειας, προτείνοντας να ανευρεθούν λύσεις όμορφου στολισμού παντού, χωρίς να απαιτείται μόνο ο φωτεινός διάκοσμος. Επιπλέον, στην ενημέρωση σχετικά με το φυσικό αέριο η Δήμαρχος έκανε εκτενή αναφορά σε όλα τα προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά από τις εργασίες του φυσικού αερίου, με βασικά την επικινδυνότητα, την ελλιπή ενημέρωση, την μη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, τα πολλαπλά και παράλληλα «μέτωπα».

Την ίδια στιγμή αντίστοιχα και στο δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού προετοιμάζονται ενόψει Χριστουγέννων για φειδωλή χρήση χριστουγεννιάτικου φωτισμού ενώ το δέντρο θα στηθεί στην πλατεία της Ιστιαίας και η εκδήλωση για το άναμμα θα πραγματοποιηθεί ελάχιστες μέρες πριν την γιορτή των Χριστουγέννων και συγκεκριμένα στις 19 Δεκεμβρίου με μία μεγάλη γιορτή που ετοιμάζουν οι υπεύθυνοι του δήμου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr