Η… γυμνή τυρόπιτα από την Εύβοια που θα τρως συνέχεια
Ειδησεις ευβοια

Η… γυμνή τυρόπιτα από την Εύβοια που θα τρως συνέχεια

Μια πανεύκολη ζυμαρόπιτα διαφορετική από τις υπόλοιπες, με αφράτη, ζουμερή ζύμη. «Τσιτσάνικος» στην ντοπιολαλιά πολλών περιοχών στη Βόρεια Εύβοια σημαίνει «γυμνός».
Για να φτιάξετε την θρυλική και πεντανόστιμη ζυμαρόπιτα της Εύβοιας θα σας πάρει 15′ προετοιμασία, 50′ ψήσιμο, δηλαδή συνολικά 1 ώρα και 5′.

Υλικά

Κομμάτια: 16 – 18

Διαδικασία

  1. Για την τσιτσανόπιτα ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά, εκτός από την τριμμένη φρυγανιά.
  2. Λαδώνουμε το ταψί και το πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Το τινάζουμε να φύγει η περίσσεια και αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
  3. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της πίτας με επιπλέον τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία.
  4. Τη σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Της Αναστασίας Χριστοδούλου

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr