Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Πώς έγινε ο απεγκλωβισμός του φορτηγού που μετέφερε γεννήτριες στην Ιστιαία
Ειδησεις ευβοια

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Πώς έγινε ο απεγκλωβισμός του φορτηγού που μετέφερε γεννήτριες στην Ιστιαία

Το φορτηγό επιστρατεύτηκε στο πλαίσιο της επέλασης της κακοκαιρία Μπάρμπαρα, στην Εύβοια, για να μεταφέρει γεννήτριες στην Ιστιαία.

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια δύο υπαλλήλων του ΔΕΔΔΗΕ στην Εύβοια, οι οποίοι οδηγώντας φορτηγό που μετέφερε γεννήτριες ρεύματος προς εξυπηρέτηση κατοίκων του νησιού που δεν είχαν ηλεκτρικό εξαιτίας της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα, κόλλησαν στα χιόνια στην εθνική οδό Χαλκίδας- Αιδηψού στο ύψος του Αγίου.

Με τη βοήθεια τρακτέρ, ανθρώπων που εκχιονίζουν την περιοχή αλλά και του Δημάρχου Γιώργου Ψάθα, το φορτηγό που μετέφερε γεννήτριες για την Ιστιαία, κατέστη δυνατό να ξεκολλήσει από το σημείο και να συνεχίζει για τον προορισμό του.

“Είχε κολλήσει στον Άγιο και με τη βοήθεια των ανθρώπων που εκχιονίζουν και του Δημάρχου Γιώργου Ψαθά ξεκίνησε επιτέλους για τον προορισμό του.

Πέντε εκχιονιστικά με επικεφαλής τον Γιάννη και Αποστόλη Χαλιούλια και με τη καθοδήγηση και αρωγή του δημάρχου Γιώργου Ψαθά, του αντιδημάρχου και του  υπαλλήλου του ΑΔΜΗΕ, Δήμου Κιαπέκου, κατάφεραν να πραγματοποιηθεί επιτυχώς η επιχείρηση απεγκλωβισμού των υπαλλήλων με το όχημα να απομακρύνεται από το σημείο.

Μετέφερε 2 γεννήτριες για την Ιστιαία.

Η επιχείρηση απομάκρυνσης κι απεγκλωβισμού ήταν πολύωρη χωρίς να είναι ακόμη σαφές το πόσες ακριβώς ώρες, κράτησε.

Το φορτηγό είχε ξεκινήσει το πρωί από τη Λαμία μαζί με άλλα φορτηγά και γερανούς.

Τα υπόλοιπα οχήματα αφού προχώρησαν μέχρι ενός σημείου, τελικά επέστρεψαν Χαλκίδα αφού ήταν ανέφικτο να συνεχίσουν την πορεία τους εξαιτίας του πυκνού χιονιού στη διαδρομή.

Το πρωί ξεκίνησαν να επιχειρούν να ταξιδέψουν εκ νέου για την Ιστιαία.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr