Κακοκαιρία Daniel- Εύβοια: Ζημιές σε ξενοδοχεία, σπίτια και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ροβιών
Ειδησεις ευβοια

Κακοκαιρία Daniel- Εύβοια: Ζημιές σε ξενοδοχεία, σπίτια και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ροβιών

Σαρωτικό το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel στην Εύβοια- Η ανάρτηση του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού για την κατάσταση στις Ροβιές

Για σοβαρότατες ζημιές σε ξενοδοχεία, σπίτια, αλλά και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Στεράς Ελλάδας Φάνης Σπανός σε ανάρτησή του, στο περιθώριο μιας σύντομη αλλά εξαιρετικά έντονης βροχόπτωσης στο πλαίσιο της κακοκαιρίας Daniel στις Ροβιές Ευβοίας.

«Με τα φαινόμενα στην υπόλοιπη Περιφέρεια σε ύφεση, ξεκινήσαμε τις πρώτες εργασίες βασικής αποκατάστασης των υποδομών, αλλά και την καταγραφή ζημιών από τις υπηρεσίες μας για τις πληγείσες επιχειρήσεις. (Οι Δήμοι καταγράφουν τις κατοικίες και ο ΕΛΓΑ τις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.). Παρακαλούμε υποβάλλετε τα αιτήματα στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας pste.gov.gr, ή στη Δ/νση Ανάπτυξης της κάθε Περιφερειακής Ενότητας. Σε συνεννόηση με τους Δήμους υποβάλαμε από χτες στη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας αιτήματα κήρυξης περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τα οποία έγιναν στο σύνολό τους δεκτά. Επισκεφτήκαμε πληγείσες περιοχές και συγκεκριμένα Μεγάλη Βρύση Λαμίας, Νέο Πύργο και Ταξιάρχη στον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού, Ροβιές, Πήλι και Βλαχιά στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας, ώστε να αποκτήσουμε άμεση εικόνα των καταστροφών και να ενημερώσουμε τους κατοίκους για τα επόμενα βήματα σχετικά με την αποκατάσταση και τις αποζημιώσεις.Πάνω απ’ όλα βρεθήκαμε κοντά τους, γιατί η δύναμή τους δίνει δύναμη σε όλους μας. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για να φτιαχτούν ξανά όσα καταστράφηκαν.Πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην Πυροσβεστική και ιδιαίτερα την ΕΜΑΚ, αλλά και τους εθελοντές μας, για την υπεράνθρωπη προσπάθεια, που μαζί με τις δικές μας δυνάμεις απεγκλώβισαν όσους συμπολίτες μας είχαν σχετική ανάγκη, αλλά και για την όλη τους δράση.», ανέφερε.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr