Κακοκαιρία Elias: Δεν σταματά να «μαστιγώνει» την Εύβοια – Συγκλονιστικές εικόνες
Ειδησεις ευβοια

Κακοκαιρία Elias: Δεν σταματά να «μαστιγώνει» την Εύβοια – Συγκλονιστικές εικόνες

Η κακοκαιρία Elias «μαστιγώνει» τη Βόρεια Εύβοια, συνοδευόμενη από επικίνδυνα φαινόμενα.

Μεγάλες καταστροφές έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Elias» στο δήμο Μαντουδίου Λίμνης, Αγίας Άννας, στη βόρεια Εύβοια, καθώς χωριά, σπίτια έχουν πλημμυρίσει και οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους.

Τουλάχιστον 40 σπίτια και αποθήκες έχουν κατακλυστεί από τα νερά, στις Ροβιές, ενώ παράλληλα έχουν γκρεμιστεί φράκτες και αρκετά αυτοκίνητα έχουν εξαφανιστεί κάτω από τα νερά.

Η κατάσταση είναι δραματική στο χωριό Κυμάσι στη Βόρεια Εύβοια, οπού μετά από υπερχείλιση του ποταμού Κυμασιώτης πλημμύρισαν τα πάντα στο χωριό.

Στη βόρεια Εύβοια υπήρξαν ισχυρές βροχοπτώσεις με έντονη κεραυνική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και επιχειρήσεις στα Ήλια.

 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρέθηκαν στην Εύβοια με 28 οχήματα 50 πυροσβέστες και δύο ομάδες της ΕΜΟΔΕ όπως επίσης και μία ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ με τον απαραίτητο εξοπλισμό και 1 άρμα δεν προλαβαίνουν πλέον τις εκκλήσεις που γίνονται, από αρκετές περιοχές, είτε για να σώσουν ανθρώπους και να τους απεγκλωβίσουν από διάφορα σημεία, είτε να παρέμβουν για την άντληση των υδάτων.

Η πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για βοήθεια. Έχουν, επίσης, σημειωθεί κατολισθήσεις μικρής, όμως, κλίμακας και έχουν πέσει δέντρα.  

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας:

Στις Ροβιές οι κάτοικοι μιλούν για ολοκληρωτική καταστροφή καθώς μέσα στο χωριό πέρασαν 4 χείμαρροι που απλώθηκαν σε ολόκληρο το χωριό προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές.

Στο Μαντούδι η κατάσταση είναι εφιαλτική καθώς το νερό ξεπερνά ακόμη και το ένα μέτρο. Η βροχόπτωση που συνεχίζεται από τις πρώτες πρωινές ώρες θεωρείται πρωτόγνωρη για την περιοχή ενώ οι χείμαρροι που φτάνουν εκεί κουβαλούν από τα βουνά φερτά υλικά και τα εναποθέτουν σε διάφορα σημεία.

Στα Ψαχνά φουσκώνουν οι χείμαρροι και όλοι κάνουν το σταυρό τους να αντέξουν την μεγάλη πίεση που δέχονται.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε ξεχωριστή αναφορά στην Εύβοια κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο που έγινε το πρωί της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, έσπευσε στο Μαντούδι έτσι ώστε να ενημερωθεί για την κατάσταση.

Τα πράγματα στην Εύβοια παραμένουν εξαιρετικά δύσκολα, καθώς υπάρχουν διαρκώς διακοπές ρεύματος και υδροδότησης στο νησί λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Στη μάχη για τους απεγκλωβισμούς πολιτών αλλά και την αποτροπή περαιτέρω καταστροφών, έχουν ριχτεί και οι Ένοπλες Δυνάμεις που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό έτσι ώστε να βοηθήσουν τους Ευβοιώτες σε μία ακόμα δύσκολη στιγμή για αυτούς τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr