Κακοκαιρία: H «Μπάρμπαρα» θα πνίξει στο χιόνι την Εύβοια – Τι αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη
Ειδησεις ευβοια

Κακοκαιρία: H «Μπάρμπαρα» θα πνίξει στο χιόνι την Εύβοια – Τι αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη

Σε επιφυλακή οι Αρχές της Εύβοιας για την επέλαση της «Μπάρμπαρα» - Έκτακτα μέτρα στο νησί

Έκτακτη σύσκεψη του Σ.Ο.Π.Π. πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 03-02-2023, μέσω τηλεδιάσκεψης, ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας με το όνομα «BARBARA» που αναμένεται, σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Ε.Μ.Υ., να επηρεάσει το σύνολο της Π.Ε. Εύβοιας, από το πρωί της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου 2023.

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, ακόμα και σε πεδινές περιοχές, οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο ισχυρό παγετός καθώς και οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ.

 

 

Την τηλεδιάσκεψη συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης και συμμετείχαν, o Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών–Επικοινωνιών Στερεάς Ελλάδας Δημήτρης Βουρδάνος, ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, ο Δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ.Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ο Δήμαρχος Σκύρου Νίκος Μαυρίκος, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Χαλκιδέων Βασίλης Γουρνής, Κύμης-Αλιβερίου Κώστας Δημάς και Καρύστου Δημήτρης Ξυπόλητος και εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας των Δημοτικών Αρχών, οι επικεφαλής αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ευβοίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας και των Λιμεναρχείων, εκπρόσωποι της ΔΕΔΔΗΕ, ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας και στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών της Π.Ε. Εύβοιας.

 

 

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ενεργοποίηση και ο συντονισμός του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ασφάλεια των πολιτών, ιδιαίτερα στις ζώνες υψηλής επικινδυνότητας, και η προετοιμασία με κάθε διαθέσιμο μέσο για την αντιμετώπιση καταστάσεων που μπορεί να επιφέρει η επικείμενη κακοκαιρία.

Καλούμε τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις στις περιοχές που εκδηλώνονται τα έντονα φαινόμενα και να μεριμνήσουν για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων αυτοπροστασίας, για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων που ενδεχομένως να προκύψουν. Εφόσον οι μετακινήσεις καταστούν αναγκαίες, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κρίνεται απαραίτητη, σύμφωνα με την ενημέρωση και τις υποδείξεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

 

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε η ενεργοποίηση των Ενιαίων Συντονιστικών Κέντρων, με συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Τα Ενιαία Συντονιστικά Κέντρα έχουν λειτουργήσει κατά το παρελθόν με πολύ θετικά αποτελέσματα, ενώ σε αυξημένη ετοιμότατα έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών όπου αναμένεται να εκδηλωθούν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.
Το ίδιο δήλωσε στο evima.gr και ο Αντιπεριφερειάρχης  Γεώργιος Κελαϊδίτης αναφορικά με τα σχολέια, συγκεκριμένα ανέφερε πως, «είναι πολύ πιθανό να μην λειτουργήσουν τα σχολεία στην Εύβοια την Δευτέρα».

Κλειστά τα σχολεία στο δήμο Κύμης Αλιβερίου

Κλειστά τα σχολεία στο δήμο Κύμης Αλιβερίου την Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου-Σε ετοιμότητα ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου για ισχυρό κύμα κακοκαιρίας

Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει το δήμο Κύμης Αλιβερίου τις επόμενες ώρες με επίκεντρο την περιοχή της Κύμης και τα ανατολικά παράλια του Δήμου.

Είναι σε ετοιμότητα μηχανήματα έργου ώστε να προβούν σε αποχιονισμούς εφόσον χρειαστεί.

Έχει εκπονηθεί σχέδιο ενεργειών σε συνεργασία με την Περιφέρεια, ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε δομές υγείας , σε περίπτωση έντονων χιονοπτώσεων.
Με απόφαση του Δημάρχου Θανάση Μπουραντά οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία- βρεφονηπιακοί σταθμοί- Δημοτικά –Γυμνάσια και Λύκεια) δεν θα λειτουργήσουν την Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 για την αποφυγή ατυχημάτων λόγω παγετού.

Ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του δήμου Αντιδήμαρχος Κονιστρών Κώστας Δημάς βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την πολιτική προστασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, τους αντιδημάρχους και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων.

Εφιστάται η προσοχή στους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας

Φροντίστε να ενημερώνεστε διαρκώς από το ραδιόφωνο την τηλεόραση και το διαδίκτυο για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Οι επίσημες πηγές ενημέρωσης είναι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε εναλλακτικά: Αστυνομία 100, Πυροσβεστικό Σώμα 199, ΕΚΑΒ 166, τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.
Το τηλέφωνο του Υπευθύνου Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κύμης Αλιβερίου Κώστα Δημά είναι:697-740-1605.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr