Καταφτάνει η κακοκαιρία στην Εύβοια: Ήχησε το 112 στο Νομό – «Περιορίστε τις μετακινήσεις σας»
Ειδησεις ευβοια

Καταφτάνει η κακοκαιρία στην Εύβοια: Ήχησε το 112 στο Νομό – «Περιορίστε τις μετακινήσεις σας»

Το Υπουργείο Πολιτικής προστασίας ζητά από τους κατοίκους της Εύβοιας να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους

Προ των πυλών η νέα κακοκαιρία στην Εύβοια και πριν από λίγα λεπτά ήχησε το 112 στους πολίτες του Νομού.

Όπως είχε γράψει το πρωί της Παρασκευής 19/4 (διαβάστε εδώ) το evima.gr εξεταζόταν να σταλεί μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του Νομού.

Εύβοια: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού- Πότε ξεκινάει- «Καμπανάκι» κινδύνου για πλημμύρες

Αλλαγή θα δούμε στο σκηνικό του καιρού και στην Εύβοια από το μεσημέρι της Παρασκευής με ραγδαία επιδείνωση και κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη το χαμηλό βαρομετρικό αναμένεται τις μεσημβρινές ώρες να φτάσει στη Βορειοδυτική Ελλάδα δηλαδή προς το βόρειο Ιόνιο, τη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο.

Ο μετεωρολόγος συνιστά προσοχή καθώς μπορεί να προκληθούν πλημμυρικά φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο και ειδικά στις περιοχές της Κεντρική Ελλάδας, τα βορειοανατολικά τμήματα και το ανατολικό νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Όπως αναφέρει στην κεντρική Ελλάδα, προς τη Θεσσαλία, της Δυτική Μακεδονία, την Εύβοια θα σημειωθεί όγκος βροχής 40-60 χιλιοστά.

Μάλιστα συνοψίζει πως στα πιο ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας δεν αποκλείεται ο όγκος νερού να ξεπεράσει τα 100 χιλιοστά σε ένα διάστημα 6-12 ώρες. Επίσης, μεγάλος όγκος νερού αναμένουμε να σημειωθείς προς τα βορειοανατολικά τμήματα, δηλαδή προς το βορειοανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη που θα ρίξει 60-80 χιλιοστά, αλλά και προς τον νοτιοανατολικό Αιγαίο που θα ρίξει 40-60 χιλιοστά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr