Κατεβαίνουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα οι αγρότες – Κλείνουν δρόμους στην Εύβοια
Ειδησεις ευβοια

Κατεβαίνουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα οι αγρότες – Κλείνουν δρόμους στην Εύβοια

Οι αγρότες από την Εύβοια αποφάσισαν να συμμετέχουν με τα τρακτέρ τους στο συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Συλλαλητήριο στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους αποφάσισαν, στην κεντρική σύσκεψή χθες, στο οποίο θα συμμετέχουν αγρότες με από την Εύβοια και μελισσοκόμοι.

Η κάθοδος των αγροτών από την Εύβοια στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

O Πρόεδρος του Συντονιστικού των Αγροτών της Εύβοιας, Μπάμπης Τσιβίκας, δήλωσε στο evima.gr, πως αγρότες από την Εύβοια θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, όπως και μελισσοκόμοι με τα φορτηγά τους.

Παράλληλα τόνισε, «από σήμερα μέχρι και την Τρίτη κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις στην Εύβοια. Θα κλείνουμε τους δρόμους το μεσημέρι στις 15.00 και κάθε μέρα θα αυξάνονται οι ώρες. Συγκεκριμένα σήμερα θα κλείσουμε για μια ώρα, αύριο για δύο ώρες και όσο περνούν οι μέρες θα αυξάνουμε τις ώρες».

Κλείνοντας διευκρίνισε ότι, «εάν μετά το συλλαλητήριο στην Αθήνα δεν υλοποιηθούν τα αιτήματά τους, θα προβούν σε νέες κινητοποιήσεις στην Εύβοια».

Η 15μελής επιτροπή στέλνει πανελλαδικά το μήνυμα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Τα μέτρα που παρουσιάσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου δεν ικανοποίησαν τους αγρότες και η πλειοψηφία των αγροτών τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης των κινητοποιήσεων. Η απόφαση ελήφθη από 50 εκ των 55 μπλόκων καθώς δεν συμμετείχαν αυτά από τη νησιωτική Ελλάδα. Όπως επισήμαναν πολλοί, το βασικό τους αίτημα, το αφορολόγητο πετρέλαιο, δεν ικανοποιήθηκε.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr