«Μαρία Τσάλλα»: Το σπίτι της Ρωσίδας κατασκόπου στο Αλιβέρι- Τα βήματα της στην Εύβοια
Ειδησεις ευβοια

«Μαρία Τσάλλα»: Το σπίτι της Ρωσίδας κατασκόπου στο Αλιβέρι- Τα βήματα της στην Εύβοια

Το σπίτι φέρεται να ανήκε σε γυναίκα η οποία έχει φιλικές σχέσεις με τον Ευβοιώτη δικηγόρο που βοήθησε την Σμίρεβα.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν φωτογραφίες από το σπίτι που διέμενε η Ρωσίδα κατάσκοπος Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμίρεβα που εμφανίστηκε στην Εύβοια ως Μαρία Τσάλλα και επιθυμούσε έχοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά να εγγραφεί στο δημοτολόγιο Κύμης – Αλιβερίου το 2018.

Το σπίτι φέρεται να ανήκε σε γυναίκα η οποία έχει φιλικές σχέσεις με τον Ευβοιώτη δικηγόρο που βοήθησε την Σμίρεβα.

Δεν έγινε συμβόλαιο μίσθωσης.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, άλλος δικηγόρος σύμφωνα με στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών εκτιμάται πως δέχθηκε να υλοποιήσει το σχέδιο ελληνοποίησης της και λειτουργούσε σαν φορολογικός αντιπρόσωπος της.

Ο συγκεκριμένος δικηγόρος ανήκε σε ελληνορωσικό σύνδεσμό και είχε ρωσική καταγωγή.

Φαίνεται να έχει λειτουργήσει ως σύνδεσμός ανάμεσα στην  κατάσκοπο και τον δικηγόρο από το Αλιβέρι.

Δραστηριοποιούταν στην Αθήνα και έχει φύγει από τη ζωή εδώ και δύο χρόνια.

Στις 24/12/2018 βγήκε η ταυτότητα της κατασκόπου που πλέον ονομάζεται Μαρία Τσάλλα, από το Α.Τ. Αλιβερίου και στις 26/12/2018, έχοντας πλέον την ελληνική ταυτότητα, ανεβάζει για πρώτη φορά φωτογραφία στα social media από το Σούνιο και αρχίζει την επαγγελματική της δραστηριότητα.

Το διάστημα Δεκεμβρίου 2018 – Ιανουαρίου 2020, γίνεται καταιγισμός αναρτήσεων από βόλτες και ταξίδια στα μέσα κοινωνικής της δικτύωσης, ενώ στις 13/01/2020 έκανε έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας ως διαφημίστρια και πώληση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Στις 03/08/2020 ανοίγει το μαγαζί με τα πλεκτά, ενώ τον Ιανουάριο του 2023 και αφού έχει αποκαλυφθεί η πραγματική της ταυτότητα, ειδοποιεί την υπάλληλό της ότι δε θα επιστρέψει ποτέ ξανά στην Ελλάδα.

Καμία σχέση με την «illegal Maria» ή αλλιώς Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμίρεβα, την ρωσίδα κατάσκοπο που ζούσε στην Ελλάδα ως Μαρία Τσάλλα με νόμιμα χαρτιά από το ελληνικό κράτος ως παιδί Ελλήνων ομογενών, δεν έχει, δηλώνει, ο δικηγόρος Νίκος Λυμπερόπουλος ο οποίος δραστηριοποιείται στην Εύβοια και κλήθηκε στο Δημαρχείο για να της εξηγήσει πως να εγγραφεί στο δηματολόγιο της Κύμης Αλιβερίου, όπως και επιθυμούσε να κάνει.

Καθώς το πρωτοφανές «κατασκοπικό θρίλερ» στη χώρα μας αποδεικνύεται πως έλαβε προεκτάσεις και στην Εύβοια αφού η Ρωσίδα κατάσκοπος προσπάθησε να εγγραφεί στο δημοτολόγιο Αλιβερίου, το evima.gr επικοινώνησε με τον κο Λυμπερόπουλο ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία σχέση, επαφή η περαιτέρω επικοινωνία με την Σμίρεβα και την συνάντησε πρώτη φορά στο Δημαρχείο όπου και εκλήθη για να της εξηγήσει την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει καθώς τυγχάνει να είναι άριστος γνώστης της Αγγλικής.

Όπως τονίζει κατηγορηματικά ο κος Λυμπερόπουλος, από εκεί και έπειτα δεν έχει καμία επαφή και γνώση για τα ίχνη και το άτομο της.

Ο κος Λυμπερόπουλος δεν γνώριζε τον τόπο κατοικίας της Ρωσίδας κατασκόπου, όπως αποδείχτηκε, ούτε κάποιο επιπρόσθετο στοιχείο και απλώς της εξήγησε την διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσει εφόσον ήθελε να εγγραφεί στο δηματολόγιο, σύμφωνα με την οποία έπρεπε να κατέχει ένα μισθωτήριο από την περιοχή και να είναι κάτοικος Αλιβερίου.

To evima.gr επικοινώνησε και την αρμόδια υπάλληλο του δήμου, η οποία και αναλαμβάνει τις εγγραφές στα δηματολόγια.

Ξεκαθάρισε πως η υπηρεσία έχει κάνει άψογα την δουλειά της και δεν προκύπτει κανένα σφάλμα ή παράλειψη.

Όπως περιέγραψε, η εν λόγω κυρία ήρθε έχοντας συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να εγγραφεί στο δηματολόγιο.

Μάλιστα είχε ληξιαρχική πράξη.

«Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε εμείς να αναλύουμε την γνησιότητα ενώ την ίδια ώρα δεν μπόρεσε να το κάνει η ίδια η αστυνομία» σχολίασε.

«Έγω από την πλευρά μου όφειλα να ελέγξω- και αυτό έκανα για ένα μήνα» είπε προσθέτοντας πως η Σμίρεβα είχε ακόμη και διαβατήριο.

Μάλιστα, όπως εξήγησε, προκειμένου να είναι καλυμμένη η αρμόδια υπάλληλος πραγματοποιήσε ενδελεχή έλεγχο ο οποίος διήρκεσε έναν μήνα.

Υπογράμμισε πως η Σμίρεβα παρουσίασε όλα τα απαραίτητα έγγραφα κανονικότατα ακολουθώντας κατά γράμμα την διαδικασία.

Πρόσθεσε πως η Σμίρεβα μετέβη στην υπηρεσία με δύο δικηγόρους ο ένας εκ των οποίων είναι ο κος Λυμπερόπουλος ο οποίος απλώς ωστόσο την εξυπηρέτησε εξηγώντας την διαδικασία στα Αγγλικά και για το απαραίτητο της προσκόμισης μισθωτήριου το οποίο και παρουσίασε η Ρωσίδα κατάσκοπος κι έτσι προχώρησε η εγγραφή στο δηματολόγιο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr