Μάρτυρες θαύματος οι ιερείς – Τι λέει ο π. Δημήτριος στο evima.gr
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μάρτυρες θαύματος οι ιερείς – Τι λέει ο π. Δημήτριος στο evima.gr

«Εμείς οι ιερείς της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας,ζούμε κάθε φορά που τελούμε την Θεία Λειτουργία ένα τεράστιο θαύμα», λέει ο π.Δημήτριος

Μάρτυρες θαύματος οι ιερείς λέει στο evima.gr ο π. Δημήτριος Αργύρης, Πρεσβύτερος.

Αναλυτικά η μαρτυρία του ιερέα

Εμείς οι ιερείς της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας,ζούμε κάθε φορά που τελούμε την Θεία Λειτουργία ένα τεράστιο θαύμα.
Και θα μου πει εύλογα κάποιος : Είστε σίγουρος πάτερ μου γι αυτό πού μάς λες;
Και σου απαντώ με απόλυτη σιγουριά : Ναι,χίλιες φορές ναι…!!!

Κι όμως αν κάτσεις και το σκεφτείς λίγο ένα μεγάλο θαύμα συμβαίνει σε κάθε άκρη της γης κάθε μέρα πού τελείται ή ΘείαΛειτουργία !!!Μόνο και μόνο η συνειδητοποίηση αυτού του γεγονότος μπορεί
να οδηγήσει κάποιον στην απόλυτη πίστη και στήν απόλυτη ταπείνωση.Κάθε μέρα λοιπόν σε κάθε ορθόδοξη εκκλησία (ή τουλάχιστον σε όσες λειτουργούν) ο Χριστός θυσιάζει ξανά και ξανά το σώμα και το αίμα Του για τον άνθρωπο.Και με την Χάριν του Αγίου Πνεύματος της προσευχής την πνευματική δύναμη των πιστών και του ελέους του Θεού μεταμορφώνονται τα θεία Μυστήρια από άρτο και κρασί σε σώμα και αίμα Χριστού ώστε να μπορέσουμε εμείς οι ολιγόψυχοι άνθρωποι να μεταλάβουμε την σάρκα και το αίμα του Κυρίου ώστε να γίνουμε ένα με τον Χριστό.
Για να λάβουμε λίγο από την Χάριν Του λίγο από την
καλοσύνη Του λίγο από την καθαρότητά Του λίγο
από την αγιότητά Του.
Για να μπορέσουμε να πάρουμε λίγη δύναμη από την
δύναμή Του λίγη ελπίδα από την παναγία μορφή Του.
Και για όλα αυτά το μόνο που μπορούμε να Του πούμε είναι ότι Του τα δίνουμε όλα πίσω δώρο από την καρδιά μας το δώρο το δικό Του.

Ολότελα και για πάντα.
Κάθε φορά λέμε:«Τα σα εκ των σων σοι προσφέρομεν κατά πάντα και διά πάντα».
Όσες φορές κι αν έχω ακούσει τα λόγια αυτά όσες φορές κι αν τα έχω πει κατά τήν ώρα τής τέλεσης του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας πάντα η καρδιά μου λυγίζει πάντα το κορμί μου ανατριχιάζει και πάντα τα μάτια μου βουρκώνουν από την δύναμη των λέξεων,από το λίγο και συγχρόνως το πολύ που μπορώ να Του ανταποδώσω…
Και σκέφτομαι συνεχώς ότι όσες φορές και να πάρω μέσα μου τα Άχραντα Μυστήρια… Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕΤΑΙ !!!!

Ψάλλω εκείνη την ώρα μαζί με τους ψάλτες από το βάθος της ψυχής μου.«Σε υμνούμεν, σε ευλογούμεν, σοι ευχαριστούμεν Κύριε, και δεόμεθά σου o Θεός ημών» .Και μέσα στο μυαλό μου δεν σταματώ να επαναλαμβάνω τις σωτήριες αυτές 5 λέξεις:
«Κύριε, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με».
Ομολογία πίστεως ; παράκληση συγχώρεσης ; Ίσως και τά δύο μαζί…ευχόμενος για μένα αλλά και γιά όλους εσάς. Την ίδια στιγμή που Εκείνος για άλλη μια φορά μας χαρίζει ελεύθερα το σώμα και αίμα Του,εις άφεσιν αμαρτιών και εις ζωήν αιώνιον.

Για να το καταλάβεις αυτό το θαύμα πρέπει να το πιστεύεις,και όπως γνωρίζετε η ΠΙΣΤΗ δεν μεταδίδεται ….. αλλά αποκτιέται με την χάρη Του Παναγίου Θεού.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr