Ειδησεις ευβοια

Μωβ Μέδουσες στην Εύβοια: Τι και που θα πρέπει να προσέχουν οι λουόμενοι (χάρτες)

Το JellyReport, δίνει χρήσιμες πληροφορίες εμφανίσεων μεδουσών για τον Αύγουστο, που είναι κυρίως και ο μήνας των αδειούχων, και συγκεκριμένα για την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Τι να προσέχουν οι λουόμενοι στην Εύβοια
Μωβ Μέδουσες στην Εύβοια: Τι και που θα πρέπει να προσέχουν οι λουόμενοι (χάρτες)

Σε επαγρύπνηση θα πρέπει να παραμείνουν σε κάθε περίπτωση οι λουόμενοι στην Εύβοια, δείχνοντας ιδιαίτερη προσοχή για τυχόν τσιμπήματα από Μωβ Μέδουσες.

Σύμφωνα με το JellyReport, το οποίο εκδίδεται κάθε Κυριακή από το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας, με βάση τις καταγραφές του τελευταίου δεκαήμερου στην πλατφόρμα του iNaturalist παρατηρείται μια αυξημένη καταγραφή των μωβ μεδουσών σε περισσότερα μέρη της Ελλάδας, παρ’ όλα αυτά φαίνεται διακριτά η φθίνουσα κατάσταση της.

Το JellyReport, δίνει χρήσιμες πληροφορίες εμφανίσεων μεδουσών για τον Αύγουστο, που είναι κυρίως και ο μήνας των αδειούχων, και συγκεκριμένα για την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.

Τη νέα εβδομάδα 1/8 με 7/8, αναμένεται να δούμε μια διάσπαση των μεδουσών σε περισσότερα μέρη. Κάποια από αυτά είναι στα σημεία Αργοσαρωνικού, Κυκλάδων και Ιονίου.

Πάντα όμως εξαρτάται και από τα τοπικά θαλάσσια ρεύματα της εκάστοτε περιοχής για το που θα μετακινηθούν οι μέδουσες.

Στον χάρτη που ακολουθεί περιλαμβάνονται οι καταγραφές Pelagia noctiluca για το τελευταίο δεκαήμερο στην πλατφόρμα του iNaturalist

Όπως γίνεται αντιληπτό, θα πρέπει να ήμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί διότι αν υπήρξε μια ύφεση στην εμφάνιση των μωβ μεδουσών που κατέκλεισαν φέτος τις ελληνικές θάλασσες, δεν μας έχουν εγκαταλείψει εντελώς, καθώς τα θαλάσσια ρεύματα θα τις φέρουν σε κάποιες παραλίες.

.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ