Νέες εικόνες ντροπής από το ΕΠΑΛ Χαλκίδας- Το εκπαιδευτικό ίδρυμα που θυμίζει… Νταχάου
Ειδησεις ευβοια

Νέες εικόνες ντροπής από το ΕΠΑΛ Χαλκίδας- Το εκπαιδευτικό ίδρυμα που θυμίζει… Νταχάου

Σε βίντεο που δημοσιεύει το evima.gr, αποτυπώνονται οι συνθήκες που επικρατούν στο εργαστήριο

Θλίβουν και σοκάρουν οι νέες εικόνες μέσα από το- χωρίς υπερβολή- υπό διάλυση ΕΠΑΛ Χαλκίδας.

Σε βίντεο που δημοσιεύει το evima.gr, αποτυπώνονται οι συνθήκες που επικρατούν στο εργαστήριο με τα ταβάνια να είναι επί της ουσίας φθαρμένα τσιμέντα με σίδερα που προεξέχουν και το όλο σκηνικό να παραπέμπει δυστυχώς σε… “Νταχάου” παρά σε εκπαιδευτικό ίδρυμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το θέμα του ΕΠΑΛ Χαλκίδας καθώς ποικίλες ήταν οι αντιδράσεις μετά το κείμενο εκπαιδευτικού, με το οποίο κάνει έκκληση για μεταστέγαση του σχολείου, καθώς κινδυνεύουν καθημερινά μαθητές και καθηγητές.
Το σοβαρό αυτό ζήτημα στη Χαλκίδα προκάλεσε και την αντίδραση του προέδρου της κοινότητας Ανθηδόνα, Γιάννη Τσούρτου, ο οποίος προχώρησε σε μία ανάρτηση καταπέλτη:
«Σε ανάρτηση του Δήμου Χαλκιδεων σχετικά με ενημέρωση για το ΕΠΑΛ Χαλκιδας αναρτήθηκαν απο δημότες στα σχόλια αυτές οι φωτογραφίες ντροπής!
Οι Έλληνες θρηνούν τα Αγγελούδια που χάθηκαν στα τέμπη και ο Δήμος Χαλκιδέων επιτρέπει να μπαίνουν σε αυτό το σχολείο μαθητές καθηγητές και μάλιστα πρωί-βράδυ
Δεν μιλάμε σοβαρά ε;»
 

Ενημέρωση από τον Δήμο για το κτίριο των ΕΠΑ.Λ Χαλκίδας

Την ίδια ώρα, το κτίριο των ΕΠ.ΑΛ Χαλκίδας επισκέφθηκαν η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα με κλιμάκιο μηχανικών, αποτελούμενο από υπηρεσιακά στελέχη και τους μελετητές της στατικής επάρκειας του κτιρίου, προκειμένου να συνεχιστεί ο έλεγχος για τις άμεσες επεμβάσεις που απαιτούνται στο κτίριο. Παρόντες ήταν η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Εύβοιας κ. Χαρά Νίκα και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού τμήματος Εύβοιας του ΤΕΕ κ. Κώστας Λάππας.
Όπως δήλωσε η Δήμαρχος, «Θα προχωρήσουμε με βάση τα αποτελέσματα της μελέτης, η οποία δεν θα καθυστερήσει, ανεξάρτητα από το κόστος των εργασιών. Στο μεσοδιάστημα, θα εκτελέσουμε οποιεσδήποτε εργασίες μας υποδειχθούν. Καθημερινά δουλεύουμε για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος. Για κάθε αποτέλεσμα ενημερώνονται συνεχώς οι αρμόδιοι Διευθυντές.».
Την αναστάτωση και την ανησυχία που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στην τοπική κοινωνία της Χαλκίδας, σχετικά με την ασφάλεια των κτιριακών εγκαταστάσεων που φιλοξενούν τα τρία Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) της πόλης και εξυπηρετούν συνολικά πάνω από χίλιους μαθητές και μαθήτριες, φέρνει με ερώτησή του στη βουλή ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Ο βουλευτής Ευβοίας και αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία περιγράφει στην ερώτησή του την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά την έντονη σεισμική δραστηριότητα και τις συνέπειές της στο κτιριακό συγκρότημα που στεγάζει τα ΕΠΑΛ Χαλκίδας, όπως αυτές προκύπτουν από την αυτοψία που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Δημοτικής Αρχής και την επακόλουθη απαγόρευση χρήσης δύο αιθουσών του κτιρίου λόγω εκτεταμένων και έντονων ρηγματώσεων στις τοιχοποιίες.

Δεδομένου ότι οι συγκεκριμένες κτιριακές υποδομές έχρηζαν λόγω παλαιότητας συντήρησης πριν ακόμα τους σεισμούς και ότι η ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης ζητά απαντήσεις από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών σχετικά με το πώς η Πολιτεία θα διασφαλίσει άμεσα ως οφείλει και θα διαβεβαιώσει την εκπαιδευτική κοινότητα ότι το σχολείο συγκρότημα των ΕΠΑΛ Χαλκίδας τηρεί όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις που εγγυώνται την ασφάλεια του μαθητικού πληθυσμού και των διδασκόντων.

Ανάστατο το Δημοτικό Συμβούλιο

Το ζήτημα της κατάστασης του ΕΠΑΛ, ετέθη και κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Μαρτίου, και από τον Βαγγέλη Σταματούκο, δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης έφερε για συζήτηση ως εκτός ημερησίας διάταξης δυο πολύ σημαντικά ζητήματα.

Αναλυτικότερα, έθεσε επί τάπητος θέματα, που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των παιδιών, στο σχολικό συγκρότημα του 1ου, 2ου και νυχτερινού ΕΠΑΛ στο Βούρκο καθώς και τη μεταστέγαση των ΕΕΕΚ.

” Η επικινδυνότητα του κτιριακού συγκροτήματος των ΕΠΑΛ που σήμερα γίνεται το “θέμα της ημέρας” δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Είναι χρόνια και γνωστή στη σημερινή αλλά και στις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, στην τωρινή αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ο προηγούμενος στατικός έλεγχος στο συγκεκριμένο οικοδόμημα έχει γίνει εδώ και πάνω από 10 έτη! Κι όμως… ένα κτίριο της δεκαετίας του 1970, το οποίο στεγάζει μαθητές έχει να ελεγχθεί από το 2009! Και ενώ καθηγητές και γονείς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου!”

Η Λαϊκή Συσπείρωση απαίτησε από τη Δημοτική Αρχή να λάβει άμεσα μέτρα που θα λύσουν το θέμα της ασφάλειας για παιδιά και εκπαιδευτικούς σήμερα αλλά και θα αντιμετωπίσουν ολοκληρωμένα το χρόνιο πρόβλημα της απαξίωσης του σχολικού συγκροτήματος.

” Είναι εξαιρετικά επείγον να προχωρήσουν οι ανάλογες ενέργειες από τη Δημοτική Αρχή ώστε να προχωρήσει άμεσα η μετεγκατάσταση των παιδιών καθώς και οι σχετικές διαδικασίες ανέγερσης νέου σύγχρονου οικοδομήματος που θα καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες αυτών των μαθητών.”, είπε μεταξύ αλλων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr