Νέο περιστατικό απάτης στην Εύβοια: Απατεώνες ξεγέλασαν ηλικιωμένη
Ειδησεις ευβοια

Νέο περιστατικό απάτης στην Εύβοια: Απατεώνες ξεγέλασαν ηλικιωμένη

Πώς απατεώνες εξαπάτησαν ηλικιωμένη γυναίκα στην Εύβοια

Ακόμη ένα περιστατικό απάτης σημειώθηκε σε περιοχή της νότιας Εύβοιας σε βάρος ηλικιωμένης, η οποία ζει στην περιοχή.

 

Πιο αναλυτικά, απατεώνες προσποιούμενοι τους τεχνικούς της ΔΕΗ κατάφεραν να προσεγγίσουν μία 73χρονη και να της αποσπάσουν το ποσό των 3.000 ευρώ.

 

Η ηλικιωμένη κατάγεται από την Αθήνα, ωστόσο διατηρεί εξοχικό σε περιοχή της νότιας Εύβοιας, όπου και μένει μόνιμα πλέον.

Τις προηγούμενες ημέρες, δέχθηκε την επίσκεψη ανδρών οι οποίοι προσποιήθηκαν τους τεχνικούς της ΔΕΗ και ισχυριζόμενοι ότι κάνουν ελέγχους από την υπηρεσία κατάφεραν να μπουν στο σπίτι της και όσο εκείνη ήταν απασχολημένη, να βρουν και να αποσπάσουν το ποσό των 3.000 ευρώ και φυσικά στη συνέχεια να εξαφανιστούν.

 

Μόλις η γυναίκα αντιλήφθηκε ότι είχε πέσει θύμα κλοπής ειδοποίησε αμέσως τα παιδιά της, τα οποία βρίσκονταν στην Εύβοια λόγω του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας και εκείνοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν την αστυνομία, η οποία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.

 

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, η ΕΛ.ΑΣ. υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές στους πολίτες για την αποφυγή της εξαπάτησής τους:

1. Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί

συγγενικών – φιλικών προσώπων.

2. Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.

3. Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.

4. Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.

5. Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.

6. Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.

7. Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr