Ο Πολιτισμός της Ελιάς και του Ελαιόλαδου στην Βόρεια Εύβοια και το Δημοτικό Σχολειό Γουβών
Ειδησεις ευβοια

Ο Πολιτισμός της Ελιάς και του Ελαιόλαδου στην Βόρεια Εύβοια και το Δημοτικό Σχολειό Γουβών

Το πολιτιστικό πρόγραμμα υλοποιείται από το "ΑΛΩΝΑΚΙ" με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και τη συνέργεια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας, της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδας, των Δήμων Ιστιαίας Αιδηψού και Ελυμνίων – Μαντουδίου - Αγίας Άννας και τοπικών Συνεταιρισμών.

Το Πολιτισμικό Σχολειό του Συλλόγου το Αλωνάκι, στα πλαίσια του πολιτισμικού προγράμματος «Ο πολιτισμός της Ελιάς και του Ελαιόλαδου στη Βόρεια Εύβοια» επισκέφτηκε το διθέσιο Δημοτικό Σχολείο Γουβών, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα υλοποιείται από το “ΑΛΩΝΑΚΙ” με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και τη συνέργεια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας, της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδας, των Δήμων Ιστιαίας Αιδηψού και Ελυμνίων – Μαντουδίου – Αγίας Άννας και τοπικών Συνεταιρισμών.

https://alonaki.org.gr/event/politismos-elias-voreia-evoia/

Οι μαθητές και οι δάσκαλοι αγκάλιασαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και υποδέχτηκαν αυτό το διαφορετικό Πολιτισμικό Σχολειό του Αλωνακίου.

Γνώρισαν την λαογραφία της ελιάς, τραγούδησαν, χόρεψαν, δραματοποίησαν, ένιωσαν γεύσεις αυτού του ευλογημένου δέντρου, δημιούργησαν podcast (ψηφιακή ηχογράφηση) και βέβαια έπαιξαν.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε από έξι δασκάλους του Πολιτισμικού Σχολειού του Αλωνακίου, με τη συμμετοχή της προϊσταμένης του Δημοτικού Σχολείου Γουβών κ. Τρίγκα Κατερίνας και τη συνδρομή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας.

Μετά τα δημοτικά σχολεία Λίμνης, Ροβιών και Γουβών, η επόμενη στάση του Πολιτισμικού Σχολειού θα είναι το Δημοτικό Σχολειό Αγίας Άννας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr