Παγώνη: «Πολύ μεταδοτική η υποπαραλλαγή Kraken, με ήπια συμπτώματα»
Ειδησεις ευβοια

Παγώνη: «Πολύ μεταδοτική η υποπαραλλαγή Kraken, με ήπια συμπτώματα»

Για την υποπαραλλαγή «Kraken» που έφτασε και στην Ελλάδα μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη

Για την υποπαραλλαγή «Kraken» που έφτασε και στην Ελλάδα μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας ότι αν και είναι πολύ μεταδοτική έχει ήπια συμπτώματα. Η κα Παγώνη επεσήμανε ότι μεταδίδεται κατά 20% περισσότερο από τις άλλες υποπαραλλαγές, γιατί ανήκει στην ομάδα Όμικρον.

«Είναι μια γριπώδης συνδρομή Το καλό είναι πως τα συμπτώματά της είναι απλά, όπως ενός κρυολογήματος…το σημαντικό είναι πως δεν κάνει πνευμονίες», σημείωσε η γιατρός.

Η υποπαραλλαγή XBB.1.5 έχει ανιχνευτεί συνολικά σε 6 δείγματα στη χώρα μας. Τρία από αυτά προέκυψαν κατόπιν αναδρομικού ελέγχου των δειγμάτων της υποπαραλλαγής XBB των προηγούμενων εβδομάδων.

Σε ό,τι αφορά τα φάρμακα με τα οποία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον ιό, η κα Παγώνη τόνισε ότι δεν πρέπει να παίρνουμε αντιβιοτικά. Όσο για τους μεγαλύτερους σε ηλικία που ανήκουν σε πιο ευάλωτες ομάδες, είπε πως «οι άνω των 60 ετών μπορούν να πάρουν το αντιϊκό γιατί έχουν υποκείμενα νοσήματα, από εκεί και έπειτα, φοράμε τη μάσκα μας και είμαστε για λίγες μέρες απομονωμένοι σε ένα δωμάτιο».

Τέλος, σχετικά με το νοσοκομείο «Γεννηματάς» ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ειδικευόμενους σε όλες τις κλινικές.

Όπως είπε, το προσωπικό του νοσοκομείου θα κάνει στάση εργασίας την Τρίτη 17/1/22 για το λόγο αυτό. «Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα για τις λειτουργίες της γενικής εφημερίας. Δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι στις παθολογικές κλινικές, ενώ σε κάθε κλινική λείπουν οι μισοί ειδικευόμενοι», είπε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε ζητήσει και προσπαθούμε να λυθεί το πρόβλημα από τη διοίκηση και θα προχωρήσουμε και στο υπουργείο», συμπλήρωσε η κα Παγώνη και είπε ότι αν δεν εισακουστούν δεν θα μπορούν να εφημερεύσουν και θα κλείσει η εφημερία.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr