Παράκαμψης Χαλκίδας – Ψαχνών: Πώς ένα οδικό δίκτυο 35 χιλιομέτρων αλλάζει ριζικά την Εύβοια
Ειδησεις ευβοια

Παράκαμψης Χαλκίδας – Ψαχνών: Πώς ένα οδικό δίκτυο 35 χιλιομέτρων αλλάζει ριζικά την Εύβοια

Στόχος είναι μέσα στο έτος να έχουν στηθεί τα πρώτα εργοτάξια και να εκκινήσουν οι εργασίες για το έργο που αναμένεται να αλλάξει άρδην την Εύβοια

Χαρακτήρα σύγχρονου οδικού δικτύου που θα αναμορφώσει πλήρως την εικόνα της περιοχής αναμένεται να δώσει το έργο της παράκαμψης Χαλκίδας – Ψαχνών στην Εύβοια.

Το έργο βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο υπογραφής της σύμβασης.

Στόχος είναι μέσα στο έτος να έχουν στηθεί τα πρώτα εργοτάξια και να εκκινήσουν οι εργασίες για το έργο.

Η οδικής παράκαμψης της Χαλκίδας και των Ψαχνών έχει συνολικό μήκος 26,2 χλμ.

Με τα συνεχόμενα τμήματα της Παράκαμψης Ψαχνών και της αρτηρίας σύνδεσης Βόρειας – Νότιας Εύβοιας εντάσσεται στα έργα βελτίωσης της οδικής σύνδεσης Αθήνας και Χαλκίδας με τη βόρεια Εύβοια.

Παράλληλα, συμβάλλει στην αποσυμφόρηση του αστικού ιστού της Χαλκίδας, της Νέας Αρτάκης και των Ψαχνών από τη διερχόμενη κυκλοφορία, η οποία σήμερα διέρχεται από τις παραπάνω αστικές περιοχές.

Ο νέος άξονας θα συνδέσει με ταχύτητα και ασφάλεια τη Βόρεια Εύβοια με τη πρωτεύουσα του Νομού και εντάσσεται στον σχεδιασμό της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, δείχνοντας έτσι έμπρακτα το ενδιαφέρον μας για την επόμενη μέρα.

Το οδικό τμήμα θα έχει συνολικό μήκος 35 περίπου χιλιόμετρα.

Υπενθυμίζεται πως στο περιθώριο στο περιθώριο της δρομολόγησης έναρξης των εργασιών η πρώην γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής και υποψήφια βουλευτής της νέας Δημοκρατίας Ευβοίας Σοφία Νικολάου, συνάντησε στο υπουργείο Υποδομών, τον υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα υποδομών, κ. Γιώργο Καραγιάννη.

Τον υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα υποδομών, κ. Γιώργο Καραγιάννη, επισκέφτηκε στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, η κ. Σοφία Νικολάου. Η υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, είχε συνομιλία με τον κ. Καραγιάννη για τα θέματα που απασχολούν το νομό Εύβοιας, κυρίως για τα έργα υποδομών που είναι σε εξέλιξη ή έχουν σχεδιαστεί για το νομό.

Στη συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς το έργο της παράκαμψης Χαλκίδας – Ψαχνών, με τον υφυπουργό να επισημαίνει ότι σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή του δρόμου, με την εγκατάσταση εργοταξίου. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, η ολοκλήρωση του οποίου θα δώσει έναν σύγχρονο οδικό δίκτυο που θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr