Πάσχα στην Εύβοια: Οι ακολουθιίες στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου
Ειδησεις ευβοια

Πάσχα στην Εύβοια: Οι ακολουθιίες στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου

Η Εύβοια θα γιορτάσει με κατάνυξη το Πάσχα

Η Εύβοια «μετρά αντίστροφα» για το Πάσχα και οι ναοί του νησιού ήδη κοινοποιούν το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών της μεγάλης εβδομάδας.

Ενδεικτικά στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου: 

Σάββατο 27 Απριλίου 2024 η Ανάσταση του Λαζάρου.
ώρα 07:00πμ Όρθρος και η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου
Θεία Κοινωνία στα Σπίτια 08:15πμ -09:00πμ
ώρα 05:30μμ η Ακολουθία του Εσπερινού.

Κυριακή 28 Απριλίου 2024 εορτή των Βαΐων.
ώρα 07:00πμ Όρθρος και η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.
Ώρα 07:00μμ Η Ακολουθία του Νυμφίου.
Μ. Δευτέρα
Ώρα 07:15πμ Ενάτη ώρα & εν συνεχεία η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.
Θεία Κοινωνία στα Σπίτια 08:15πμ -09:00πμ
Μ. Τρίτη
Ώρα 07:15πμ Ενάτη ώρα & εν συνεχεία η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.
Ώρα 07:00μμ Η Ακολουθία του Νυμφίου.
Μ. Τετάρτη 01 Μαΐου 2024
Ώρα 07:00πμ Ενάτη ώρα, Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.
Ώρα 09:00πμ το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.
Ώρα 04:30μμ Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου για τους εργαζόμενους.
Ώρα 07:00μμ Η Ακολουθία του Μυστικού Δείπνου.
Μ. Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 ο Μυστικός Δείπνος
Ώρα 07:30 πμ – 09:00πμ Ο Εσπερινός και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου.
Ώρα 06:45μμ Η Ακολουθία των Παθών.
Μ. Παρασκευή 03 Μαΐου 2024 Τα Άγια Πάθη.
Ώρα 08:00πμ Η Ακολουθία των Ωρών & ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως & το Τρισάγιο ενώπιον του Ιερού Επιταφίου, Υπέρ των Κεκοιμημένων αδελφών μας.
Ώρα 07:00μμ Η Ακολουθία του Επιταφίου και τα Εγκώμια.
Ώρα 09:10μμ Έξοδος του Επιταφίου.

Μ. Σάββατο 04 Μαΐου 2024 Η Εις άδου κάθοδος

Ώρα 07:30 πμ Εσπερινός & Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου στο κουβούκλιο του Επιταφίου ( πέρας της Θείας Λειτουργίας 09:10πμ).

Ώρα 11:15μμ Η Ακολουθία της Αναστάσεως & εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου. (πέρας της Θείας Λειτουργίας 01:30πμ).

Ο Ιερός Ναός θα είναι ανοιχτός από τις 07:00πμ -11:00πμ και από τις 05:30μμ-09:00μμ. Την Μ. Πέμπτη από τις 07:00πμ-12:00πμ και από τις 05:30μμ έως και την Μ. Παρασκευή 11:00μμ.

Μπορείτε να προσφέρετε τα Τίμια Δώρα εφόσον έχουμε κάθε ημέρα Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και Θείες Λειτουργίες την Μ. Πέμπτη το πρωί και για το Μ. Σάββατο αλλά και για τις καθημερινές Θείες Λειτουργίες της Διακαινησίμου Εβδομάδος το πρόσφορο , το λάδι ( το ανάμα, τα καρβουνάκια, και το λιβάνι μπορείτε να τα αγοράσετε και από τον Ιερό Ναό), τις ώρες που είναι ανοιχτά ο Ιερός Ναός.

Κάθε ημέρα τελείτε η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και μπορείτε να συμμετέχετε στην Θεία Ευχαριστία ( Θεία Κοινωνία) κάθε ημέρα ώστε να μην συνωστιστούμε το Μ. Σάββατο. Το καλύτερο για τα μικρά παιδιά είναι να τα φέρετε στις καθημερινές Θείες Λειτουργίες καθώς επίσης και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία που δεν μπορούν πολλές ώρες να σταθούν στις Ιερές Ακολουθίες.

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό μας Ναό το πρωί, το μεσημέρι και το απόγευμα για να μπορέσετε όλοι να συμμετέχετε στο Ιερό Μυστήριο. Εσείς μπορείτε να φέρετε καντηλάκι ( όχι αλεύρι) και να γράψετε τα Ονόματα σας υπέρ υγείας τα οποία θα μνημονευτούν κατά την διάρκεια του Ιερού Ευχελαίου. Θα υπάρχουν στον Ιερό Ναό έτοιμα μπαμπακάκια με λαδάκι προς ευλογία.

Οι πιστοί φέρνουν στην Εκκλησία την Μ. Πέμπτη Στεφάνια από Λουλούδια και τα τοποθετούμε κάτω από τον Σταυρό υπέρ υγείας της Οικογένειας και λαμπάδες για τον Εσταυρωμένο. Οι πιστοί μας την Μ. Πέμπτη το βράδυ φέρνουν καντηλάκι στον Εσταυρωμένο γι’ όλο το βράδυ.

Μετά το τέλος του Εσπερινού της Μ. Παρασκευής μπροστά στον Επιτάφιο τελούμε Τρισάγιο υπέρ των Κεκοιμημένων Αδελφών μας. Μπορείτε και εσείς να φέρετε τα ονόματα των Κεκοιμημένων αδελφών για να τα μνημονεύσουμε, πολλοί απ’ εμάς δεν έχουμε την δυνατότητα να πάμε στο Κοιμητήριο και μας δίνετε η ευκαιρία να τελέσουμε το Τρισάγιο στην ενορία μας.
Το Μ. Σάββατο το πρωί από τις 07:00πμ-12:00μμ είναι καθιερωμένο τα παιδιά της Ενορίας να μαζεύουν κόκκινα αυγά από τα σπίτια και αυτά να ευλογούνται το Μ. Σάββατο το βράδυ μετά την Ανάσταση και να προσφέρονται στον κόσμο.

Να μην ξεχάσουμε τους ασθενείς στα σπίτια μας. Η Θεία Κοινωνία στα σπίτια θα είναι έως και την Μ. Δευτέρα .
Μπορείτε και εσείς να προμηθευτείτε την Πασχαλινή Λαμπάδα σας από τον Ιερό μας Ναό και τα έσοδα τα οποία θα συγκεντρωθούν θα δοθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Θα ήθελα σας παρακαλώ να προσέχετε τα κεριά που κρατάτε στα χέρια σας και θα ήταν καλύτερο να έχετε κάποιο κουπάκι για να μην λερώνονται τα μωσαϊκά και καταστρέφονται και οι καρέκλες τις οποίες εσείς έχετε αγοράσει και δεν μπορούν να ξανά να αγοραστούν.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΤΙΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ .

Φιλανθρωπία

Μπορείτε και εσείς να συμβάλετε στο φιλανθρωπικό έργο της Ενορία μας, για τους αδελφούς μας που χρειάζονται την δική μας βοήθεια και στήριξη αυτές τις ημέρες φέρνοντας στον Ιερό μας Ναό έως και την Μ. Δευτέρα δέματα με διάφορα τρόφιμα ( ζυμαρικά, κονσέρβες, γάλατα και ότι άλλο χρειάζεται μία οικογένεια για να συντηρηθεί) όπως κρέατα (μπριζόλες, κιμά, κοτόπουλα) και πασχαλινά γλυκά (τσουρέκια, κουλούρια).

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr