Ειδησεις ευβοια

«Πεδίο μαχών» τα… σκουπίδια στην Εύβοια: Ποιες λύσεις εξετάζουν οι τοπικές αρχές

Αντικείμενο σφοδρών αντιπαραθέσεων έχει αποτελέσει το σοβαρό ζήτημα με τα σκουπίδια στην Εύβοια και ειδικότερα που θα μεταφέρονται μετά την απόφαση για κλείσιμο της χωματερής στη Χαλκίδα.
«Πεδίο μαχών» τα… σκουπίδια στην Εύβοια: Ποιες λύσεις εξετάζουν οι τοπικές αρχές

Την εξεύρεση μια λύσης αναφορικά με το σοβαρό ζήτημα που προκύπτει με τα σκουπίδια στην Εύβοια, προσπάθησαν, ερχόμενοι πολλάκις σε αδιέξοδο,  οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών προχθές.

Αναλυτικότερα, ειδική συνεδρίαση για τη διαχείριση των απορριμμάτων των Δήμων κεντρικής και νότιας Εύβοιας, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Ιουνίου στο Δημαρχείο του Δήμου Χαλκιδέων μεταξύ βουλευτών και δημάρχων.

Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου, οι βουλευτές Σπύρος Πνευματικός, Θανάσης Ζεμπίλης και Βαγγέλης Αποστόλου, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης, οι Δήμαρχοι, Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, Ερετρίας Ιωάννης Δημητρόπουλος, Κύμης – Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς, Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης και ο εκπρόσωπος του ΠΟΕ ΟΤΑ Δημήτρης Βοριάς.

Η πρόταση του υπηρεσιακού παράγοντα του ΦΣΔΑ, Μπάμπη Τσοκανή, τα σκουπίδια να μεταφέρονται χιλιόμετρα μακριά από τη Θήβα, προβλημάτισε έντονα τους δημάρχους της Εύβοιας.

Συγκεκριμένα, αυτό που παρουσιάζεται ως λύση από τον φορεά Διαχείρησης Απορριμμάτων ήταν να μεταφερθούν τα απορρίμματα της Χαλκίδας στο ΧΥΤΑ Ιστιαίας και των υπολοίπων δήμων (Κύμης -Αλιβερίου, Διρφύων -Μεσσαπίων, Ερέτριας, Μαντουδίου-Λίμνης -Αγίας Άννας, Ερέτριας και Καρύστου) στην Αμφισσα.

Στις προαναφερθείσες φαινομενικές λύσεις στο πρόβλημα, που εκ των πραγμάτων κρίθηκαν μη λειτουργικές, τόσο από άποψη οικονομική και τεχνική όσο κι από άποψη ηθική ακόμα,  υπήρξαν αντιπροτάσεις από τη Χαλκίδα και τους υπόλοιπους δημάρχους τις Εύβοιας προκειμένου να γίνει προσπάθεια εξεύρεσης εναλλακτικών σχεδίων, με ενδεικτικό αυτό του να δοθεί μια μικρή παράταση ζωής στη Χωματερή Χαλκίδας έως ότου ετοιμαστεί το κύτταρο της Θήβας και δεχτεί τα απορρίμματα κλπ.

Τις προσπάθειες που έκαναν ο Θανάσης Μπουραντάς, με το Γώργο Ψαθά να και τον αντιδήμαρχο καθαριότητος Γιώργο Πάνου να βρεθεί μια λύση  στήριξε ο Δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραϊσκος όπου ως πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ προσπάθησε υπεύθυνα και με σοβαρότητα να συγκεράσει τις διαφωνίες σε συνεχή επικοινωνία με το Δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά.

“Μονόδρομος” η Αττική

Μετά το αδιέξοδο στην εξεύρεση λύσεων πάντως την μεταφορά των απορριμμάτων της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας στην Αττική δρομολογεί ο Περιφερειάρχης Στερεάς, Φάνης Σπανός.

Το παραπάνω έκανε γνωστό η δήμαρχος Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα, παρουσία των εμπλεκόμενων δημάρχων, βουλευτών και φορέων του νησιού, αναφέροντας τις συζητήσεις Σπανού με τον Περιφερειάρχη της Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ