Πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες για την δημοτική αγορά της Χαλκίδας
Ειδησεις ευβοια

Πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες για την δημοτική αγορά της Χαλκίδας

Τι περιλαμβάνουν οι εργασίες ανάπλασης της δημοτικής αγοράς της Χαλκίδας

Η δημοτική αγορά της Χαλκίδας χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα όταν και ανεγέρθηκε μία αγορά σε σχήμα Π ενώ αργότερα τον 20ο αιώνα απέκτησε και ένα νέο τμήμα με έντονα μοντέρνα στοιχεία.

Η αγορά έσφυζε από ζωή μέχρι και τη δεκαετία του 70, ωστόσο σιγά σιγά οι έμποροι που είχαν εκεί τις επιχειρήσεις τους άρχισαν να την εγκαταλείπουν και όσο περνούσε ο καιρός η αγορά όλο και ερήμωνε.

Το ιστορικό συγκρότημα χαρακτηρίστηκε το 2006 διατηρητέο μνημείο από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων κι έτσι δεν γκρεμίστηκε όπως ήθελε η τότε δημοτική αρχή.

Οι εργασίες

Στα κτίρια της Α’ Φάσης της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας, που βρίσκονται επί των οδών Κριεζώτου-Αρεθούσης-Βενιζέλου, θα πραγματοποιηθούν εξυγιάνσεις, που σημαίνει ότι θα ενισχυούν τα θεμέλια για να γίνει στέρεο το έδαφος και να τοποθετηθούν νέες πλάκες, ενώ όταν αυτό ολοκληρωθεί θα ακολουθήσουν η εγκατάσταση θερμομόνωσης, οι υδραυλικές προετοιμασίες και οι ηλεκτρολογικές αναμονές.

Στα κτίρια της Β’ Φάσης της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας, που βρίσκονται επί της οδού Νεοφύτου, έχει ήδη ολοκληρωθεί η απομάκρυνση των πλακών από τις οροφές και αναμένεται η καθαίρεση των πλακών εδάφους, η διαδικασία των ενεμάτων και η ενίσχυση των κατακόρυφων στοιχείων των λιθοδομών, ώστε να ξεκινήσει η σκυροδέτηση από κάτω προς τα πάνω.

Το έργο ύψους 7.397.177,27 ευρώ με εργασίες εσωτερικής και εξωτερικής διαμόρφωσης σε όλα τα κτίρια της συνολικής έκτασης της Δημοτικής Αγοράς και εργασίες ανάπλασης της Πλατείας Αγοράς προβλέπεται να ολοκληρωθεί 18 μήνες αφότου υπογραφεί η σύμβαση του έργου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr