Πράσινο φως για νέο οδικό έργο στην Εύβοια – Που θα γίνει
Ειδησεις ευβοια

Πράσινο φως για νέο οδικό έργο στην Εύβοια – Που θα γίνει

Η απόσταση Μαντούδι - παραλία της Αγίας Άννας μειώνεται από μισή ώρα σε 12 λεπτά

Πράσινο φως άναψε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για νέο οδικό έργο στην Εύβοια.

Πιο συγκεκριμένα, το ΥΠΕΝ έδωσε την έγκριση περιβαλλοντικών όρων και περιορισμών, η εφαρμογή των οποίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση του έργου ‘’Οδοποιία σύνδεσης Κρύας Βρύσης – παραλίας Αγ. Άννας’’ στο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας Ν. Εύβοιας. Φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας.

Αντικείμενο του έργο είναι η χάραξη νέας οδού μήκους 1.069,39 μ. για τη σύνδεση της Κρύας Βρύσης με την παραλία Αγίας Άννας.

Για την σύνδεση της βορειοδυτικής με την νοτιοανατολική υφιστάμενη οδό, απαιτείται η διέλευση της χάραξης στις ανατολικές παρειές λοφώδους δασικής έκτασης με μέγιστο υψόμετρο τα 40 μ.

Η όδευση θα ακολουθεί το ανάγλυφο της λοφώδους έκτασης, αλλά παράλληλα θα έχει γεωμετρικά χαρακτηριστικά ικανά να προσδώσουν ασφάλεια στην κυκλοφορία, με οριζοντιογραφικές ακτίνες μεγαλύτερες από τις ελάχιστα επιτρεπόμενες για την υπόψη κατηγορία της οδού και κλωθοειδείς συναρμογής.

Μηκοτομικά η χάραξη σχεδιάστηκε ώστε να «ακολουθεί» το ανάγλυφο με σκοπό τη μείωση του ύψους των πρανών ορυγμάτων. Τα όμβρια ύδατα θα οδηγούνται τα μεν προερχόμενα από το βόρειο τμήμα της οδού στην παραλιακή περιοχή της παραλίας Αγίας Άννας και τα δε προερχόμενα από το νότιο τμήμα της χάραξης στο ρέμα νοτιοδυτικά της χάραξης. Το συνολικό πλάτος ασφαλτόστρωσης ανέρχεται σε 6,50 μ. με πλάτος χωμάτινου ερείσματος 1,50μ. στις περιπτώσεις των επιχωμάτων και τραπεζοειδή επενδεδυμένη τάφρο πλάτους 1,70 μ. στις περιπτώσεις των ορυγμάτων. Κατά μήκος της χάραξης απαντάται περί την Χ.Θ.0+800, ρέμα στο οποίο προβλέπεται η γεφύρωσή του.

Η απόσταση Μαντούδι – παραλία της Αγίας Άννας μειώνεται από μισή ώρα σε 12 λεπτά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr