Ρεπορτάζ evima.gr: Αυτές είναι οι «απαγορευμένες» παραλίες της Εύβοιας – Τι λένε οι κάτοικοι
Ειδησεις ευβοια

Ρεπορτάζ evima.gr: Αυτές είναι οι «απαγορευμένες» παραλίες της Εύβοιας – Τι λένε οι κάτοικοι

Ανακοινώθηκαν οι πρώτες παραλίες στην Εύβοια που κρίθηκαν ακατάλληλες για μπάνιο

Επτά παραλίες της Εύβοιας κρίθηκαν ακατάλληλες για κολύμβηση στην Εύβοια έπειτα από δειγματοληπτικούς ελέγχους των υδάτων οι οποίοι και έδειξαν άνω του ορίου επίπεδα σε εντερόκοκκους και E. Coli.

To evima.gr, επικοινώνησε με κατοίκους των παρακάτω περιοχών οι οποίοι ανέφεραν πως, «κάνουν χρόνια μπάνιο στις συγκεκριμένες παραλίες δεν έχουμε αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα».

Αναλυτικότερα, πρόκειται για:

Tην παραλία Αγκάλη επί της Κάτσαρι και Παραλιακής οδού Αιγαίου στην τοπική Κοινότητα Αγίας Άννης.

Την παραλία Αγκάλη επί της Αρτεμισίου και Παραλιακής οδού Αιγαίου, 500 μέτρα δεξιά από το προηγούμενο απώ την άνω καταγεγραμμένη παραλία.

Την παραλία Νεροτριβιάς στην αρχή της παραλίας αλλά και 300 μέτρα δεξιά στη συνέχεια της στη Δάφνη.

Την παραλία Αυλίδα στον Νότιο Ευβοϊκός Κόλπο.

Τις ακτές της παραλίας Αυλίδας στο σημείο όπου βρίσκεται το Παραλία Bhangu Super Market αλλά και στην ακτή επί της Οδού Ποσειδώνος.

Την ίδια ώρα, ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών με παραλίες της Εύβοιας, φυσικά να συγκαταλέγονται στη λίστα.

Με 625 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 52 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χώρα μας παρατηρείται σταθερή ανοδική τάση με αύξηση των βραβευμένων ακτών κάθε χρόνο, με τις βραβεύσεις να ξεπερνούν και πάλι τις 600, και στο σύνολο των 52 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα να κατέχει το 15% των βραβευμένων διεθνώς ακτών.

Πρώτος νομός στην Ελλάδα αναδείχθηκε ο νομός Χαλκιδικής, με 104 σημαίες και η Περιφέρεια της Κρήτης διατηρεί την πρώτη θέση με 146 σημαίες.

Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 4.252 ακτές, 733 μαρίνες και 141 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

Η ετήσια αναγγελία των βραβευμένων με τη Γαλάζια Σημαία ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών της χώρας μας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ακτή Ανάσταση Καλαμάτας, σε δύο φάσεις. Το πρωί πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εκπαιδευτικού χαρακτήρα στην βραβευμένη παραλία, με τη συμμετοχή περισσότερων από εκατό παιδιών και εκπαιδευτικών από σχολεία της περιοχής. Τα παιδιά συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια και παρακολούθησαν ναυαγοσωστική επίδειξη από την Ναυαγοσωστική Σχολή AQUA RESCUE υπεύθυνη για την ναυαγοσωστική κάλυψη του Δήμου Καλαμάτας.

Γαλάζια Σημαία 2024 – 2η η Ελλάδα παγκοσμίως με 652 βραβευμένα σημεία

Αναλυτικά η λίστα για την Εύβοια:

Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ [6]

Δήμος Χαλκιδέων

Αλυκές Δροσιάς

Αστέρια Χαλκίδας

Λευκαντί

Δήμος Καρύστου

Venus

Κοκκίνι

Κρεμάλα

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr