Ρίγη συγκίνησης στην Εύβοια: Ο Ακάθιστος Ύμνος στη Μόνη του Οσίου Δαυίδ
Ειδησεις ευβοια

Ρίγη συγκίνησης στην Εύβοια: Ο Ακάθιστος Ύμνος στη Μόνη του Οσίου Δαυίδ

Το Σάββατο του Ακάθιστου Ύμνου στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυΐδ Ευβοίας.

Τελέσθηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο επ’ ευκαιρία της συμπληρώσεως δώδεκα ετών από την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού καθηγουμένου αρχιμ. Κυρίλλου Γεραντώνη, το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ Γέροντος Λίμνης Ευβοίας.

Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος και του αρχιερατικού συλλειτούργου προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γόρτυνος κ. Νικηφόρο, τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Μυρίνης κ. Αθηναγόρα (εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου) και Σκοπέλου κ. Νικόδημο και τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, με τη συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων, αδελφών της Ι. Μονής, εφημερίων της Αρχιερατικής Περιφερείας Αιγαίων και παρεπιδήμων.

Προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, που από νωρίς κατέκλυσε την Ι. Μονή, ώστε να τιμήσει την «γενέθλιο ημέρα», όπως ονομάζεται στην Εκκλησία η ημέρα εκδημίας, του μακαριστού Γέροντος Κυρίλλου, κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργία, ετελέσθη το μνημόσυνο του μακαριστού καθηγουμένου.

Φωτογραφίες: Χρήστος Βασιλείου

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr