Σεισμοί-Εύβοια: «Κραυγή αγωνίας» από τους γονείς στη Χαλκίδα για τα σχολικά κτίρια
Ειδησεις ευβοια

Σεισμοί-Εύβοια: «Κραυγή αγωνίας» από τους γονείς στη Χαλκίδα για τα σχολικά κτίρια

Oι φόβοι για την συντέλεση ενός ακόμη μεγαλύτερου σεισμού, στην Εύβοια, παρόμοιου με αυτόν των 5 ρίχτερ, δεν έχουν φυσικά ξεπεραστεί.

H Eύβοια συνεχίζει να “χορεύει στον ρυθμό των ρίχτερ” με τις σεισμικές δονήσεις καθόλη την διάρκεια της καθημερινότητσς των κατοίκων να έχουν γίνει πλέον συνηθισμένο γεγονός.

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση αυτή, ουδόλως δεν μπορεί να σταματήσει να αποτελεί πηγή άγχους και φόβου για τους πολίτες του νησιού και ειδικά τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους κανονικά πλέον σχολείο.

Η διατήρηση του κλίματος φόβου κι ανησυχίας εύλογα συντηρείται από τον  προβληματισμό γονέων και κηδεμόνων για την κατάστσση των σχολικών κτιρίων στο νησί αφού οι φόβοι για την συντέλεση ενός ακόμη μεγαλύτερου σεισμού, παρόμοιου με αυτόν των 5 ρίχτερ, να μην έχουν φυσικά ξεπεραστεί.

Γονείς μαθητών της περιοχής, εκφράζουν στο evima.gr την ανησυχία τους για την κατάσταση που επικρατεί περιγράφοντας το γενικότερο καθεστώς άγχους με το οποίο στέλνουν τα παιδιά τους για μάθημα ενόσω- όπως περιγράφουν ενδεικτικά “η γη τρέμει καθημερινά”.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων-Κηδεμόνων Σχολείων του Δήμου Χαλκιδέων έστειλε επιστολή στον Δήμο, με την οποία ζητάει άμεσα να γίνει λεπτομερής και πλήρης έλεγχος των κτηρίων όλων των σχολικών μονάδων και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη ριζική διόρθωση προβλημάτων που ενδεχομένως να βρεθούν.

Στην επιστολή τονίζονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

“Πολλά από τα σχολεία της περιοχής είναι παλιά κτίσματα και δεδομένου ότι είμαστε σε σεισμογενή περιοχή, είναι επικίνδυνο να βρίσκονται παιδιά σε αυτά αν δεν έχουν πρώτα ελεγχθεί ως προς την ασφάλειά τους.

Έχει πλέον διαπιστωθεί, ότι η έλλειψη πρόληψης για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, έχουν ως αποτέλεσμα γεγονότα όπως αυτά που συνέβησαν στο 1ο Γυμνάσιο Νέου Ηρακλείου φέτος, όπου κατέρρευσε το στέγαστρο.

Κι ας μην πάμε μακριά, παρόμοιο γεγονός είχαμε στο 1ο Δημοτικό Ν. Αρτάκης όπου κατέρρευσε μέρος της οροφής ή στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Αρτάκης ,το οποίο είναι και κτίριο 50ετίας, όπου υποχώρησε μέρος του ταβανιού από τις πλημμύρες του 2020.

Τυχαίο ήταν ευτυχώς που εκείνες τις ημέρες δεν υπήρχαν μαθητές στα σχολεία και δεν θρηνήσαμε παιδιά. Όμως, επειδή μπορεί και να τύχει φυσικά να βρίσκονται οι μαθητές στο σχολείο τους, για να μην προκαλούμε την τύχη μας, είναι άμεση προτεραιότητα να δρομολογηθεί αμέσως ο έλεγχος όλων των σχολικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας με επαρκές επιστημονικό προσωπικό που θα εκτελέσει τον έλεγχο και τις εργασίες πολύ σχολαστικά.”

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr