Σεισμός- Εύβοια: «Καμπανάκι» από εκπαιδευτικούς στη Χαλκίδα για τον έλεγχο των σχολικών κτιρίων
Ειδησεις ευβοια

Σεισμός- Εύβοια: «Καμπανάκι» από εκπαιδευτικούς στη Χαλκίδα για τον έλεγχο των σχολικών κτιρίων

Επί ποδός βρίσκονται σε κάθε περίπτωση οι αρχές στην Εύβοια μετά τον προχθεσινό μεγάλο σεισμό των 4,9 ρίχτερ που ταρακούνησε το νησί λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι.

Με αφορμή την έντονη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στο νησί της Εύβοιας, το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας καταθέτει ξανά το πάγιο αίτημά μας για συστηματικό , επιστημονικό και πλήρη έλεγχο όλων των σχολικών κτηρίων (δημόσιων και ενοικιαζόμενων) για την καταλληλότητα και θωράκιση έναντι των σεισμών.

“Η χώρα μας ,όπως γνωρίζουμε όλοι , είναι σεισμογενής περιοχή και καλό είναι να προετοιμάζεται για κάθε τέτοιο ενδεχόμενο” αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωσει και τονίζει πως δεν φτάνουν μόνο οι ασκήσεις σεισμού που γίνονται στις σχολικές μονάδες , χρειάζονται και άλλα μέτρα που πρέπει να πάρει η πολιτεία.

Το αίτημα αυτό το απευθύνει σε όλους τους αρμόδιους : Δήμους, Περιφέρεια, Κυβέρνηση καθώς και στους επιστημονικούς φορείς υπεύθυνους για τα σχολικά κτήρια, γιατί όπως τονίζει με τον Εγκέλαδο κανείς δεν μπορεί να επαναπαύεται.

Επί ποδός βρίσκονται σε κάθε περίπτωση οι αρχές στην Εύβοια μετά τον προχθεσινό μεγάλο σεισμό των 4,9 ρίχτερ που ταρακούνησε το νησί λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι.

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή των Ψαχνών που καταγράφηκε το επίκεντρο του σεισμού βρέθηκαν 12 μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών για να καταγράψουν αναλυτικά τις ζημιές, με την συμβολή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Εύβοιας.

Ιδιαιτέρως καθησυχαστικό σε πρώτη φάση είναι το γεγονός πως από το σεισμό δεν παρατήρησαν να έχουν πληγεί βασικές υποδομές όπως σχολικά κτίρια, έργα και δρόμοι του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.

Οι ζημιές που έχουν καταγραφεί εντοπίζονται σε τουλάχιστον 20 σπίτια και συγκεκριμένα σε 15 στην Τριάδα με δύο να χαρακτηρίζονται «κίτρινα», 4 στα Ψαχνά και 1 στο Κυπαρίσσι.

Ειδικά στα Ψαχνά, έσπασαν δύο τζαμαρίες καταστημάτων ενώ στην Τριάδα ζημιές μικρής κλίμακας είχε το κοινοτικό κατάστημα.

Ανακοίνωση στο περιθώριο της νέας σεισμικής δόνησης που τάραξε το νησί εξέδωσε το Πυροσβεστικό Σώμα τονίζοντας πως άμεσα έσπευσαν οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας με διασπορά στην ευρύτερη περιοχή.

Πραγματοποιούνται περιπολίες από Πυροσβεστικές και Αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ανάλογα έχουν κινητοποιηθεί και οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος.

Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου, θα βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα όλες οι Ε.Μ.Α.Κ.

“Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών” συνόψισαν.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr