Σεισμός στην Εύβοια: «Καμπανάκι» από την προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου στους Ζάρακες για ρωγμές στο κτήριο
Ειδησεις ευβοια

Σεισμός στην Εύβοια: «Καμπανάκι» από την προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου στους Ζάρακες για ρωγμές στο κτήριο

Ανησυχία για την κατάσταση του κτηριού στο οποίο στεγάζεται το νηπιαγωγείο Ζαράκων- Ευτυχώς, οι επιπτώσεις των σεισμών στη Νότια Εύβοια περιορίζονται σε υλικές ζημιές.

Για ζημιές στο κτίριου του Νηπιαγωγείου στο χωριό Ζάρακες, μετά τους ισχυρούς σεισμούς που σημειώθηκαν στην Εύβοια, έκανε λόγο σε δηλώσεις της η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Ζαράκων, Σαραντάρη Ευδοκία.

Όπως εξήγησε, μετά από τους δύο δυνατούς σεισμούς, βάθυνε κάποιο ρήγμα που προυπήρχε στο κτίριο ενώ νέα ρήγματα που δεν υπήρχαν, εμφανίστηκαν σήμερα το πρωί.

Η κα Σαραντάρη, έδειξε αναλυτικότερα τα ρήγματα στους τοίχους και τόνισε πως είναι ανήσυχη για την ασφάλεια των παιδιών με βάση τα δεδομένα.

Στο νηπιαγωγείο Ζαράκων φοιτούν 12 παιδιά.

“Πρωτεύει η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών” επεσήμανε.

“Αυτό πρέπει να διασφαλίσουμε” συνέχισε εξηγώντας πως αναμένεται κλιμάκιο εμπειρογνωμώνων για να καταστεί σαφές το εάν είναι ασφαλές να επιστρέψουν οι μαθητές.

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι αν δεν μπορούν να γυρίσουν θα βρεθεί άλλος χώρος.

Μάλιστα, ανέφερε ότι το κτήριο του νηπιαγωγείου είναι πιο πρόσφατα χτισμένο από το δημοτικό, κι όμως στο δημοτικό δεν εντοπίστηκαν ρωγμές.

Το κτήριο παρουσιάζει ρωγμές σε τοίχους και πατώματα, ενώ σε κάποια σημεία έχουν πέσει σοβάδες.

Το κλιμάκιο του ΥΠΕΧΩΔΕ μεταβαίνει αυτή την ώρα στην περιοχή των Ζαράκων στην Εύβοια, όπου θα καταγράψει τις ζημίες στα κτήρια και θα κάνει εκτίμηση για το ποια είναι κατάλληλα και ποια όχι για να κατοικηθούν.

Στο χωριό Ζάρακες του Δήμου Κύμης Αλιβερίου παρουσιάζονται τα περισσότερα προβλήματα, καθώς δημιουργήθηκαν ρωγμές τόσο σε δημόσια κτίρια, όπως το νηπιαγωγείο της περιοχής, όσο και σε κατοικίες.

Οι κάτοικοι παραμένουν τρομοκρατημένοι, με έναν από αυτούς να περιγράφει στο evima.gr ότι «ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός και επιφανειακός που φοβηθήκαμε πάρα πολύ, επειδή διάρκεια και βοή. Πεταχτήκαμε από τα κρεβάτια από τον δυνατό θόρυβο. Κόσμος είχε βγει έξω από τα σπίτια. Έπεσαν κάδρα και μικροαντικείμενα μέσα στο σπίτι μου».

Ευτυχώς, οι επιπτώσεις των σεισμών στη Νότια Εύβοια περιορίζονται σε υλικές ζημιές.

Από την πρώτη στιγμή ο αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου, βρέθηκε στο χωριό Ζάρακες του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, όπου παρουσιάζονται εξάλλου και τα περισσότερα προβλήματα.

Υπενθυμίζεται πως κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Νότια Εύβοια, με αποφάσεις που υπέγραψαν, τόσο ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, όσο και ο δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου, Θανάσης Μπουραντάς.

Ιδιαίτερα για το δήμο Κύμης – Αλιβερίου, είχε ανακοινωθεί νωρίτερα ότι θα λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία, εκτός από τα σχολεία στους Ζάρακες που είναι κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

Μετά τα 5 Ρίχτερ το βράδυ της Τρίτης, αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία του δήμου Κύμης – Αλιβερίου, και μάλιστα από το πρωί να προχωρήσουν σε ελέγχους για πιθανές ζημιές σε όλα τα κτήρια.

Το ίδιο αποφασίστηκε και στο δήμο Καρύστου, όπου σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, «τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί κάποιες ζημιές, αντίθετα η ανησυχία στους κατοίκους είναι μεγάλη» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr