Ειδησεις ευβοια

Σπουδαία εξέλιξη για μεγάλο σχολείο στην Εύβοια: Δείτε τι ανακοινώθηκε

Σπουδαία εξέλιξη για μεγάλο σχολείο στην Εύβοια: Δείτε τι ανακοινώθηκε

Η απόφαση αυτή θορύβησε γονείς, καθηγητές και τη Δημοτική Αρχή, προχωρώντας σε δράσεις.

Αναστάτωση προκάλεσε στην Ερέτρια η αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας τον Οκτώβριο του 2025 να συγχωνεύσει τα τμήματα της Β΄ τάξης του Γυμνασίου από τρία σε δύο.

Η απόφαση αυτή θορύβησε γονείς, καθηγητές και τη Δημοτική Αρχή, οι οποίοι εκφράζοντας τις ανησυχίες τους, υπογράμμισαν ότι η συγχώνευση θα προκαλούσε σοβαρά προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία και θα επιδείνωνε την ήδη υπάρχουσα παραβατικότητα μεταξύ των μαθητών.

Η Παράμετρος της Παραβατικότητας

Η αυξημένη παραβατικότητα μεταξύ των μαθητών ήταν ένα από τα κύρια ζητήματα που ενίσχυαν την αντίθεση στη συγχώνευση των τμημάτων. Στο επίκεντρο αυτών των ανησυχιών βρισκόταν ο φόβος ότι η μείωση του αριθμού των τμημάτων θα οδηγούσε σε μεγαλύτερη ένταση και συγκρούσεις μεταξύ των μαθητών, γεγονός που θα δυσχέραινε την καθημερινή λειτουργία του σχολείου.

Το τελευταίο περιστατικό ξυλοδαρμού μαθητή στην Ερέτρια, το οποίο σημειώθηκε λίγο πριν από την αναθεώρηση της απόφασης, ενίσχυσε τις ανησυχίες και κινητοποίησε τους αρμόδιους φορείς.

Η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής και της Καραμπατσώλη ακύρωσαν την απόφαση

Η Δημοτική Αρχή Ερέτριας, σε συνεργασία με την βουλευτή Ευβοίας, Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, αντέδρασαν άμεσα στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Η κ. Καραμπατσώλη και οι τοπικές αρχές ανέλαβαν πρωτοβουλίες, καταγγέλλοντας ότι η συγχώνευση των τμημάτων θα είχε αρνητικές συνέπειες στην ασφάλεια και την εκπαιδευτική διαδικασία. Με συνεχείς πιέσεις και την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, κατάφεραν να φέρουν την Υπουργό Παιδείας σε επαναξιολόγηση της απόφασης.

Ανάκληση και επιστροφή στα 3 Τμήματα

Μετά τα πιεστικά επιχειρήματα των τοπικών φορέων και την επιβεβαίωση των φόβων τους μέσω των περιστατικών παραβατικότητας, το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να ανακαλέσει την απόφασή του για τη συγχώνευση. Έτσι, τα τμήματα της Β΄ τάξης Γυμνασίου Ερέτριας θα επιστρέψουν στην αρχική τους διάρθρωση με τρία τμήματα, αντί για δύο.

Η απόφαση αυτή εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση των μαθητών, με στόχο την ενίσχυση της εκπαίδευσης και την αποφυγή περαιτέρω προβλημάτων στην καθημερινότητα του σχολείου.

Νίκη για τη σχολική κοινότητα

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να επιστρέψει στα τρία τμήματα είναι μία σημαντική νίκη για τους γονείς, τους δασκάλους και την τοπική κοινωνία της Ερέτριας. Δείχνει ότι όταν οι ανησυχίες της σχολικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας τίθενται με σαφήνεια και σοβαρότητα, οι αρμόδιοι φορείς μπορούν να ανταποκριθούν θετικά και να βρουν λύσεις που εξυπηρετούν καλύτερα τις ανάγκες των μαθητών.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr