Σπύρος Πνευματικός: «Δρομολογούνται σημαντικά έργα για τους Δήμους Ερέτριας και Κύμης-Αλιβερίου»
Ειδησεις ευβοια

Σπύρος Πνευματικός: «Δρομολογούνται σημαντικά έργα για τους Δήμους Ερέτριας και Κύμης-Αλιβερίου»

Το πρώτο αφορά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας οριοθέτησης του κεντρικού υδατοτέματος Ερέτριας για να μπορέσει να δημοπρατηθεί το έργο: «Αθλητική εγκατάσταση με στέγαση φουσκωτή τύπου μπαλόνι» στην Ερέτρια.

Την επίσπευση των απαιτούμενων διαδικασιών προκειμένου να δρομολογηθούν δύο σημαντικά  έργα ζήτησε ο Σπύρος Πνευματικός βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ από τον κ. Νίκο Ταγαρά, υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κατά τη σημερινή συνάντησή τους.

Συγκεκριμένα, το πρώτο αφορά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας οριοθέτησης του κεντρικού υδατοτέματος Ερέτριας για να μπορέσει να δημοπρατηθεί το έργο: «Αθλητική εγκατάσταση με στέγαση φουσκωτή τύπου μπαλόνι» στην Ερέτρια.

Ο βουλευτής έλαβε τη διαβεβαίωση, ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει υπογράψει ο Υπουργός τη μελέτη οριοθέτησης, που έχει καταθέσει ο Δήμος Ερέτριας και η οποία μετά την έγκριση από την  Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας υποβλήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον τελικό έλεγχο πριν σταλεί για την έκδοση ΠΔ και τη δημοσίευση σε ΦΕΚ.

Πρόκειται για μία θετική εξέλιξη, καθώς είναι σημαντικό να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα μετά την εκ νέου παράταση  των σχετικών αδειοδοτήσεων, για να μη χαθεί η χρηματοδότηση και να ανοίξει ο δρόμος για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου αθλητικής υποδομής.

Παράλληλα, ο Σπύρος Πνευματικός ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες σχετικά με την ολοκλήρωση της κατασκευής του υδάτινου Φράγματος στην περιοχή Σέττα –Μανίκια Νομού Ευβοίας. Πρόκειται, επίσης, για ένα έργο ζωτικής σημασίας, καθώς ο ταμιευτήρας του φράγματος Σέττα– Μανίκια θα καλύψει τις ανάγκες  ύδρευσης και άδρευσης της Κεντρικής Εύβοιας.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός η επικαιροποιημένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων βρίσκεται ,ήδη, στη διαδικασία της έγκρισης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr