Συναγερμός στο Ελ. Βενιζέλος – Νέο email για τοποθέτηση βόμβας
Ειδησεις ευβοια

Συναγερμός στο Ελ. Βενιζέλος – Νέο email για τοποθέτηση βόμβας

Συναγερμός για νέο e-mail για τοποθέτηση βόμβας στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος“.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο email ο αποστολέας γράφει ότι είναι φίλος του Ρώσου που έστειλε τα email για τοποθέτηση βόμβας στο αεροδρόμιο και σε 6 νοσοκομεία της Αθήνας και ότι «θα σας ανατινάξουμε όλους επειδή συλλάβατε τον φίλο μου».

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε εις βάρος του 42χρονου Ρώσου που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ως αποστολέας των απειλητικών μηνυμάτων τόσο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όσο και σε έξι νοσοκομεία της Αθήνας.

Να θυμίσουμε πως ο ρωσικής καταγωγής φαρσέρ συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη στις (25/1) ο οποίος χάριν αστείου έστειλε μηνύματα-ειδοποιήσεις για βόμβα στο «Ελ. Βενιζέλος» και σε νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα ο Ρώσος φαρσέρ είχε στείλει e-mail, με τα οποία απειλούσε για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και σε έξι νοσοκομεία της Αττικής.

Επρόκειτο για τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Γεννηματάς», «Τζάνειο», «Παμμακάριστος», «Παίδων» και «Ερρίκος Ντυνάν».

«Στο όνομα του Αλλάχ και του προφήτη μας Μωάμεθ πρέπει να πεθάνετε» έγραφε, μεταξύ άλλων, στο απειλητικό e-mail που έστειλε χθες Τετάρτη (25/1) προκαλώντας αναστάτωση και άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας.

Φαρσέρ: Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν
Ο Ρώσος φαρσέρ κατηγορείται για σοβαρή διατάραξη ομαλής λειτουργίας υπηρεσίας κατ’ εξακολούθηση, διασπορά ψευδών ειδήσεων κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα παρακώλυσης συγκοινωνιών, απειλή τέλεσης τρομοκρατική πράξης.

Στη συνέχεια παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο απ’ όπου ζήτησε και πήρε αναβολή ενώ το δικαστήριο ήρε την κράτηση του και αφέθηκε ελεύθερος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr