Τα αδιανόητα της Εύβοιας: Μετέτρεψαν σε σκουπιδότοπο παραλία του νησιού
Ειδησεις ευβοια

Τα αδιανόητα της Εύβοιας: Μετέτρεψαν σε σκουπιδότοπο παραλία του νησιού

Ορισμένοι ασυνείδητοι δεν βάζουν μυαλό σε περιοχές της Εύβοιας μετατρέποντάς τους σε «μίνι» χωματερές!

Με το ζήτημα της διαχείρησης των απορριμμάτων να αποτελει «ανοικτή πληγή» για την Εύβοια τραγικές εικόνες δυστυχώς καταγράφονται στο Πευκί ΔΕ Αρτεμισίου, στην αρχή της τουριστικής περιόδου.

Η παραλία της περιοχής, όπως αποτυπώνεται σε σχετικές εικόνες που δημοσίευσε στη σελίδα του στο facebook το «Ιστιαία News», όχι μόνο είναι αφρόντιστη με σκουπίδια και ξερόκλαδα στην ακτή αλλά έχει γεμίσει από… στρώματα κρεβατιών τα οποία προφανώς ήθελαν να ξεφορτωθούν οι ιδιοκτήτες τους πετώντας τα εκεί αντί να κάνουν, το προφανές και να οργανώσουν την ενδεδειγμένη αποκομιδή τους.

Ορισμένοι ασυνείδητοι δεν βάζουν μυαλό και πετάνε σκουπίδια έξω από κάδους, σε περιοχές του νησιού μετατρέποντάς τους σε «μίνι» χωματερές!
Παρόμοια σκηνικά παρατηρούνται στον Δήμο Ερέτριας ο οποίος έχει απευθύνει έκκληση στους πολίτες ότι συνεργεία του Δήμου θα μαζέψουν τα απορρίμματα, ωστόσο, πρέπει και οι ίδιοι να συνδράμουν ώστε να μην επαναληφθούν οι τραγικές εικόνες.
Από σακούλες σκουπιδιών, μέχρι και στρώματα κρεβατιού έχουν πετάξει έξω από τους κάδους, όπως μπορείτε να δείτε και στις παρακάτω εικόνες.
Ο Δήμος Ερέτριας, απευθυνόμενος στους πολίτες και όχι μόνο, αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Αδειάζουμε τους κάδους απορριμμάτων με πρωτόγνωρη συνέπεια για τα δεδομένα της περιοχής μας, αλλά πρέπει ο καθένας από μας να κάνει τη διαφορά για να διατηρήσουμε τον τόπο μας καθαρό.
Δεν πετάμε αστικά σκουπίδια εκτός κάδων και δεν εναποθέτουμε όπου να ’ναι τα υπολείμματα κλαδεμάτων, όπως δυστυχώς παρατηρήθηκε και σήμερα στην περιοχή της Ερέτριας.
Συνεργεία του Δήμου ετοιμάζονται να μαζέψουν τα απορρίμματα που συγκεντρώθηκαν έξω από κάδους, αλλά οι άσχημες εικόνες θα επαναληφθούν αν δεν δράσουμε ομαδικά. Η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας!».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr