Βοήθεια στο Σπίτι: «Στον αέρα» εργαζόμενοι του προγράμματος και στην Εύβοια- Τελευταία ελπίδα η νομοθετική ρύθμιση
Ειδησεις ευβοια

Βοήθεια στο Σπίτι: «Στον αέρα» εργαζόμενοι του προγράμματος και στην Εύβοια- Τελευταία ελπίδα η νομοθετική ρύθμιση

Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι του προγράμματος τόσο στην Εύβοια όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα έχουν ως τελευταία τους ελπίδα τη νομική λύση που φέρεται αποφασισμένο να επεξεργαστεί το υπουργείο Εσωτερικών.

Την απόγνωση τους για απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με βάση την οποία απορρίπτεται η μοριοδότηση της ειδικής εμπειρίας στην αντίστοιχη προκήρυξη του ΑΣΕΠ, εκφράζουν εκατοντάδες εργαζόμενοι, επί χρόνια, στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τόσο στην Εύβοια όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ενδεικτικές είναι εξάλλου οι δηλώσεις τριών εργαζομένων στο πρόγραμμα, από την Κάρυστο οι οποίες και όπως τονίζουν περιμένουν να γίνουν εργαζόμενες αορίστου χρόνια και να μονιμοποιηθούν ύστερα από 19 ολόκληρα συναπτά χρόνια άσκησης των καθηκόντων τους.

“Είναι μια ολόκληρη ζωή” σχολιάζουν χαρακτηριστικά επιζητώντας δικαίωση για τα 19 χρόνια υπεραξίας τους, όπως υπογραμμίζουν συγκεκριμένα.

Όπως εξηγούν στο «Βοήθεια στο Σπίτι» απασχολούνται περί τα 3.000 άτομα.

Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι έχουν ως τελευταία τους ελπίδα τη νομική λύση που φέρεται αποφασισμένο να επεξεργαστεί το υπουργείο Εσωτερικών.

Την νομοθετική πρόταση που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι», δημοσιοποίησαν οι ίδιοι, με την οποία όπως αναφέρουν «τεκμηριώνουν πλήρως, νομικά και συνταγματικά» και διασφαλίζει την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών διορισμού όσων περιλαμβάνονται στους Οριστικούς Πίνακες Διοριστέων.

Σύμφωνα με τους ίδιους η τροπολογία ταυτόχρονα αίρει κάθε πρόσχημα παρέλκυσης και καθυστερήσεων με σενάρια περί «αναμόρφωσης των πινάκων» υπό την επίκληση της υποχρέωσης συμμόρφωσης προς την απόφαση 1548/2022 του ΣτΕ (Γ’ Τμήμα), καθώς διασφαλίζει την πλήρη συμμόρφωση με το διατακτικό της εν λόγω απόφασης.

“Σε συνέχεια των δράσεων του Πανελλήνιου Συντονιστικού Βοήθεια στο Σπίτι, στη συνάντηση που έγινε, μετά την απεργία, με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη, κατατέθηκε και αναλύθηκε πλήρως, από τον νομικό μας Σύμβουλο, η νομοθετική μας πρόταση – τροπολογία και, όπως έχουμε ήδη ενημερώσει, ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα θέσει την πρότασή μας υπόψη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και, σε περίπτωση θετικής γνώμης, θα την προωθήσει προς νομοθέτηση στη Βουλή. Είμαστε εν αναμονή των εξελίξεων” ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” απευθύνεται σε άτομα της τρίτης ηλικίας που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως και άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες και ειδικά προβλήματα, με προτεραιότητα αυτούς που ζουν μόνοι τους ή δεν έχουν την πλήρη φροντίδα της οικογένειας ή που το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Συνολικά 120.000 ηλικιωμένοι και άνθρωποι με αναπηρίες ωφελούνται απο το πρόγραμμα.

Σκοπός του Προγράμματος είναι να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ατόμων της τρίτης ηλικίας καθώς και ατόμων με κινητικά ή άλλα ειδικά προβλήματα (ΑμεΑ), να υποβοηθήσει την αυτόνομη και αξιοπρεπή διαβίωση, να υποστηρίξει το οικ

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr