Βόρεια Εύβοια: Δρομολογείται ένταξη αγροτών σε σχέδια βελτίωσης- Τι σημαίνει αυτό
Ειδησεις ευβοια

Βόρεια Εύβοια: Δρομολογείται ένταξη αγροτών σε σχέδια βελτίωσης- Τι σημαίνει αυτό

Eνταξη στο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα των σχεδίων βελτίωσης των επιλαχόντων αγροτών της Εύβοιας.

Σε συνέχεια των παρεμβάσεων του ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης συναντήθηκε χθες το πρωί με τον υφυπουργό κ. Διονύση Σταμενίτη και υπηρεσιακούς παράγοντες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με βασικό θέμα την ένταξη στο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του υπουργείου (Δράση 4.1.5) των σχεδίων βελτίωσης των επιλαχόντων αγροτών της Εύβοιας.

Ο κ. Ζεμπίλης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους επιλαχόντες του προγράμματος αγρότες των πυρόπληκτων δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, που επλήγησαν και από την τελευταία θεομηνία “Elias”.

Περαιτέρω, επισήμανε ότι οι αγρότες ολόκληρης της Εύβοιας υφίστανται τις καταστροφικές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, έτσι θα πρέπει να λαμβάνουν ισότιμο, αν όχι προνομιακό, μερίδιο από τα ευρωπαϊκά μέτρα ενίσχυσης, που στοχεύουν στην ανθεκτικότητα και τη βιωσιμότητα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

Μετά τις συναντήσεις του ο κ. Ζεμπίλης τόνισε: «Ως προς τους επιλαχόντες αγρότες της Βόρειας Εύβοιας, που επλήγη από τις καταστροφικές πυρκαγιές και την θεομηνία Elias, δρομολογείται η ένταξη τους στα σχέδια βελτίωσης, όπως συνέβη και στις υπόλοιπες πληγείσες περιοχές, Θεσσαλία, Έβρος, Δομοκός κλπ. Συνεχίζουμε, ωστόσο, την προσπάθεια ώστε να ενταχθούν στο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα και οι αγρότες από άλλες περιοχές της Εύβοιας, που είχαν πληγεί από άλλες θεομηνίες κατά το παρελθόν».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr