Βόρεια Εύβοια: Δρομολόγια ταλαιπωρίας για τα ΚΤΕΛ- Η  «πρόταση- λύση» από Μίλτο Χατζηγιαννάκη
Ειδησεις ευβοια

Βόρεια Εύβοια: Δρομολόγια ταλαιπωρίας για τα ΚΤΕΛ- Η «πρόταση- λύση» από Μίλτο Χατζηγιαννάκη

Με ερώτηση στη Βουλή ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης θίγει το ζήτημα της δυστοκίας όσον αφορά τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ στη Βόρεια Εύβοια

Το πάνδημο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της Βόρειας Εύβοιας για την επιδότηση των δρομολογίων του ΚΤΕΛ από και προς την Αθήνα μέσω της γραμμής ferry boat Αιδηψού – Αρκίτσας φέρνει με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και αν. τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης, Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνει στην ερώτησή του ότι δυστυχώς, παρά τις επανειλημμένες και μεγαλόστομες κυβερνητικές εξαγγελίες μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου 2021, όχι μόνο έχουν υλοποιηθεί ελάχιστα μέχρι σήμερα, αλλά αντίθετα λαμβάνονται αποφάσεις που επιδεινώνουν περαιτέρω τις συνθήκες ζωής των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας.

Η τελευταία χρονολογικά δυσάρεστη εξέλιξη αφορά, την, επί της ουσίας, διακοπή των δρομολογίων του τοπικού ΚΤΕΛ με την Αθήνα μέσω της ακτοπλοϊκής γραμμής Αιδηψού- Αρκίτσας​.

Όπως σημειώνει ο αν. τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης η απόφαση της διοίκησης του ΚΤΕΛ για την πραγματοποίηση των δρομολογίων μέσω ξηράς έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα, αλλά και μεγάλη ταλαιπωρία στους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας, καθώς η μετακίνηση, μέσω ενός απαρχαιωμένου οδικού δικτύου, όπως αυτό του νομού Ευβοίας, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους ασφάλειας και δυσχεραίνει το ταξίδι, ειδικά τους χειμερινούς μήνες.

Για τους λόγους αυτούς ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης ρωτά τον Υπουργό Εσωτερικών εάν προτίθεται να ενισχύσει οικονομικά τον πυρόπληκτο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού, προκειμένου ο τελευταίος να επιδοτήσει το τοπικό ΚΤΕΛ, ώστε να αυξηθούν τα δρομολόγια από και προς την Αθήνα μέσω της ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr