Βόρεια Εύβοια: Επτά ώρες χωρίς ασθενοφόρο η Ιστιαία – Χωρίς γιατρούς το Κέντρο Υγείας
Ειδησεις ευβοια

Βόρεια Εύβοια: Επτά ώρες χωρίς ασθενοφόρο η Ιστιαία – Χωρίς γιατρούς το Κέντρο Υγείας

Με Ερώτηση στη Βουλή υπογραμμίζουν το σοβαρό ζήτημα ελλείψεων στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης και ο βουλευτής Φθιώτιδας Θεμιστοκλής Χειμάρας με την οποία υπογραμμίζουν πόσο επιτακτική ανάγκη είναι να βρεθεί άμεση λύση για τις πλωτές διακομιδές ασθενών από τη βόρεια Εύβοιας προς το Νοσοκομείο της Λαμίας.

Μάλιστα επισημαίνουν την σοβαρότητα της κατάστασης και το πως μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή των πολιτών με χαρακτηριστικό παράδειγμα πρόσφατη διακομιδή ασθενούς που άφησε χωρίς ασθενοφόρο την Ιστιαία για επτά ολόκληρες ώρες.

Στην ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη ζητούν τη συνδρομή των ακτοπλοϊκών εταιρειών αλλά και να διατεθεί πλωτό ασθενοφόρο άμεσα για την επίλυση του μείζονος προβλήματος για την περιοχή της Ιστιαίας και του συνόλου της Βόρειας Εύβοιας.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

«Λόγω του προβληματικού οδικού δικτύου από την Βόρεια Εύβοια προς τη Χαλκίδα, που συχνά τον χειμώνα διακόπτεται λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, πολλοί ασθενείς από το Κ.Υ. Ιστιαίας διακομίζονται, δια θαλάσσης, στο πλησιέστερο Νοσοκομείο της Λαμίας.

Ωστόσο, εξαιτίας της έλλειψης των απαραίτητων πλωτών μέσων και του γεγονότος ότι δεν εκτελούνται ακτοπλοϊκά δρομολόγια τις βραδινές ώρες, οι ασθενείς αρκετές φορές διατρέχουν τον κίνδυνο για τη ζωή τους, ενώ ταυτόχρονα λόγω της πολύωρης διακομιδής το Κ.Υ. Ιστιαίας μένει πολλές ώρες χωρίς ασθενοφόρο και δίχως ιατρούς.

Την περασμένη εβδομάδα, σε ώρες που δεν λειτουργούσαν ακτοπλοϊκές γραμμές, γιατροί του Κ.Υ. Ιστιαίας κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα σοβαρό περιστατικό, όπου κρίθηκε επιβεβλημένη η άμεση διακομιδή του στο κοντινότερο Νοσοκομείο, αυτό της Λαμίας, συνοδεία δυο γιατρών, μίας καρδιολόγου και ενός αγροτικού γιατρού.

Δυστυχώς, το δρομολόγιο από τα Λουτρά Αιδηψού προς Αρκίτσα δεν πραγματοποιήθηκε και μπήκε έκτακτο δρομολόγιο από τον Αγιόκαμπο προς Γλύφα.

Επειδή, όμως, δεν υπήρχε δρομολόγιο επιστροφής για την Βόρεια Εύβοια, το πλήρωμα του ασθενοφόρου αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Ιστιαία οδικώς μέσω Χαλκίδας, διαδρομή που διήρκησε 7 ώρες, αφήνοντας τον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού για όλο αυτό το διάστημα χωρίς ενεργό ασθενοφόρο και το Κ.Υ. Ιστιαίας χωρίς γιατρούς.»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr