Βόρεια Εύβοια: Στη Βουλή έφτασε το θέμα των αποζημιώσεων των πλημμυροπαθών
Ειδησεις ευβοια

Βόρεια Εύβοια: Στη Βουλή έφτασε το θέμα των αποζημιώσεων των πλημμυροπαθών

Υπενθυμίζεται πως με άδειους τους λογαριασμούς τους έμειναν, παραμονή του Πάσχα πολλοί αγρότες της Βόρειας Εύβοιας,

Ως Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ το Κείμενο του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας για αποζημιώσεις όλων των πλημμυροπαθών αγροτών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων της Βόρειας Εύβοιας.

Ο Σύλλογος ζητάει να συμπεριληφθούν όλοι οι αγρότες της περιοχής στις συνδεδεμένες ενισχύσεις, να καταργηθεί το πλαφόν στα κιλά για τους πλημμυροπαθείς αγρότες και να ενταχθούν όλοι οι πλημμυροπαθείς στο μέτρο 5.2.

Υπενθυμίζεται πως με άδειους τους λογαριασμούς τους έμειναν, παραμονή του Πάσχα πολλοί αγρότες της Βόρειας Εύβοιας, οι οποίοι αν και περίμεναν αποζημιώσεις και την καθιερωμένη οικονομική ενίσχυση δυστυχώς δεν έλαβαν τίποτα αφού δεν κατάφεραν να πιάσουν το πλαφόν της παραγωγής που έτσι κι αλλιώς δύσκολα θα έπιανε κανείς δεδομένου του μεγέθους των καταστροφών.

Ενδεικτικό είναι εξάλλου πως αρκετοί αγρότες της περιοχής δεν μπόρεσαν να έχουν καθόλου παραγωγή φέτος.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας εξέδωσε ειδικότερα ανακοίνωση και επισημαίνει πως «στις πρόσφατες κακοκαιρίες του Σεπτέμβρη, δεκάδες συνάδελφοι μας είχαν ολική καταστροφή στην καλλιέργεια βαμβακιού και καλαμποκιού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να συλλέξουν καν καρπό ή προϊόν με συνέπεια αντικειμενικά να μην πιάσουν το πλαφόν της συνδεδεμένης ενίσχυσης.

Αφού έγιναν οι καταγραφές από τον ΕΛΓΑ, υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι θα αποζημιωθούν για τις καταστροφές και θα τους καταβληθεί και η συνδεδεμένη αποζημίωση.

Μόλις χθες, ενημερωθήκαμε, ότι οι συνάδελφοί μας με το συγκεκριμένο αντικειμενικό πρόβλημα, δεν αποζημιώθηκαν στο παραμικρό.»

Ο Σύλλογος χαρακτηρίζει απαράδεκτη την κατάσταση, που δημιουργήθηκε, καταγγέλλει την κυβέρνηση, ότι «βάζει ταφόπλακα σε χιλιοταλαιπωρημένους αγρότες» και ζητάει:

  • Εδώ και τώρα να συμπεριληφθούν όλοι οι αγρότες, στις συνδεδεμένες ενισχύσεις, πόσο μάλλον αυτοί που υπέστησαν καταστροφή και δεν κατάφεραν να πιάσουν το πλαφόν.
  • Να καταργηθεί το πλαφόν στα κιλά για τους πλημμυροπαθείς συναδέλφους.
  • Να ενταχθούν όλοι οι πλημμυροπαθείς συνάδελφοι (αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι) στο μέτρο 4.2″»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr