Υψηλή γέφυρα Χαλκίδας: Η αλήθεια για τις συνθήκες ασφαλείας – Τι λέει ο Κελαϊδίτης
Ειδησεις ευβοια

Υψηλή γέφυρα Χαλκίδας: Η αλήθεια για τις συνθήκες ασφαλείας – Τι λέει ο Κελαϊδίτης

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειαρχη Εύβοιας, η αρμοδιότητα για τη συντήρηση και τις επιδιορθώσεις είναι του υπουργείου Υποδομών, το οποίο ανταποκρίνεται στα σήματα κινδύνου των τοπικών αρχών κάθε φορά

Δεν ήταν γνωστά πριν τις 5 Μαρτίου τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη Γέφυρα της Χαλκίδας, όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας, Γιώργος Κελαϊδίτης.

Αναλυτικότερα, o αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, σήμερα επικοινώνησε εκ νέου με το evima.gr και ανέφερε πως στις 5 Μαρτίου που είχε ερωτηθεί από δημοσιογράφο μας δεν γνώριζε τις συγκεκριμένες πληροφορίες που ανέφερε χθες στα ΝΕΑ.

Σε επικοινωνία που είχε το evima.gr, με τον αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, Γιώργο Κελαϊδίτη, κατά το χρονικό διάστημα εκείνο, όταν και ανέδειξε πρώτο το θέμα για το ποσό ασφαλής είναι η γέφυρα της Χαλκίδας, σε ερώτηση που του κάναμε για το πότε έγινε τελευταία φορά συντήρηση στη γέφυρα απάντησε τα εξής: «Δεν έχουμε καμία εικόνα ούτε αρμοδιότητα για το κομμάτι της γέφυρας. Το θέμα το διαχειρίζεται το υπουργείο Υποδομών και ιδιωτική εταιρία. Δεν έχω εικόνα για το πότε έγινε τελευταία φορά συντήρηση και για το αν υπάρχουν προβλήματα».

Όπως εξήγησε σήμερα, ενημερώθηκε για τα προβλήματα μόλις αναδείχθηκε το θέμα.

Από την αντιπεριφέρεια συχνά εντοπίζουν προβλήματα στην ασφαλή λειτουργία της συγκεκριμένης γέφυρας και ενημερώνουν το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών προκειμένου να δρομολογηθούν βελτιωτικές εργασίες και εργασίες συντήρησης.

«Ενημερώσαμε την αντίστοιχη υπηρεσία για βλάβες στο οδόστρωμα και στον φωτισμό και σε μία περίπτωση, τον Δεκέμβριο του 2021, για πρόβλημα ταλάντωσης των καλωδίων», υπενθυμίζεται πως είπε στα ΝΕΑ ο Γιώργος Κελαϊδίτης, αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειαρχη Εύβοιας, η αρμοδιότητα για τη συντήρηση και τις επιδιορθώσεις είναι του υπουργείου Υποδομών, το οποίο ανταποκρίνεται στα σήματα κινδύνου των τοπικών αρχών κάθε φορά που οι διερχόμενοι οδηγοί εντοπίζουν και καταγγέλλουν τα προβλήματα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr