Εύβοια: Παραιτήσεις και διαμάχες για τα σχολικά κτίρια
ευβοια

Εύβοια: Παραιτήσεις και διαμάχες για τα σχολικά κτίρια

Ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, απαντά σε όσα τον κατηγορούν δύο δημοτικοί σύμβουλοι που παραιτήθηκαν, για το θέμα των σχολικών κτιρίων.

Με αφορμή την επιστολή παραίτησης δύο δημοτικών συμβούλων της Μείζονος Αντιπολίτευσης, της κ. Ελένης Στούμπη και του κ. Αναστασίου Βλάχου, που επικαλέστηκαν έλλειψη ενημέρωσης και παράβαση των νόμων περί λειτουργίας Σχολικών Επιτροπών, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Κωνσταντίνος Δήμας αναφέρει αρχικά σε επιστολή του, ότι «η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι ένα Όργανο που συγκροτείται από Δεκαπενταμελές Συμβούλιο εκ των οποίων τα 9 μέλη είναι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων και τα 6 μέλη Διευθυντές σχολείων, εκπρόσωποι φορέων, πολίτες του Δήμου».

Ο ίδιος εξηγεί πως ένα τέτοιο όργανο είναι δύσκολο να πραγματοποιεί πολλές συνεδριάσεις που αφορούν θέματα λειτουργίας (απολογισμοί έτους, προσλήψεις, διαγωνισμοί κτλ).

Σημειώνει πως το κάθε μέλος της Σχολικής Επιτροπής μπορεί να προκαλέσει Συμβούλιο για οποιοδήποτε θέμα αυτό κρίνει πως πρέπει να συζητηθεί για κάθε Νομικό Πρόσωπο.

Για τα θέματα διαχείρισης, ο κ. Δήμας τονίζει  ότι από την αρχή που ορίζεται το Συμβούλιο, εξουσιοδοτείται ο Πρόεδρος να διαχειρίζεται τα οικονομικά και να εκπροσωπεί το Όργανο αυτό σε Φορείς και Νομικά Πρόσωπα.

Για τους παραιτηθέντες δημοτικούς συμβούλους, αναφέρει ότι έκριναν πως δεν είχαν επαρκή ενημέρωση, ενώ θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν με εκείνον για οποιοδήποτε θέμα επί της λειτουργίας της Σχολικής Επιτροπής και να ζητήσουν Συμβούλιο.

«Ποτέ δεν επικοινώνησαν μαζί μου, στόχο έχουν μόνο να αντιπολιτεύονται κατά πάντων»

Ο κ. Δήμας τους κατηγορεί ότι «ποτέ δεν επικοινώνησαν μαζί μου για κανένα θέμα, δεν ζήτησαν κάποια διευκρίνηση, δεν πρότειναν κάποια ενέργεια, δεν με επισκέφτηκαν στο γραφείο μου για θέμα Σχολικής Επιτροπής».

Παράλληλα τους κατηγορεί πως «στόχο έχουν μόνο να αντιπολιτεύονται κατά πάντων».

«Πυρά» κατά Βλάχου

Ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, μέσω της επιστολής του, εξαπολύει «πυρά» κατά του Αναστασίου Βλάχου, λέγοντας πως «έτσι λειτουργεί και στη Δημοτική Ενότητα Κονιστρών που έχει εκλεγεί και στην οποία είμαι Αντιδήμαρχος».

Παράλληλα τον κατηγορεί ότι ποτέ δεν έχει ενδιαφερθεί για κάποιο πρόβλημα και ότι μόνο μια φορά τον επισκέφτηκε στο γραφείο του, και αυτό κατόπιν δικής του πρόσκλησης.

Ο κ. Δήμας τόνισε πως τη περίοδο της πανδημίας, οι δύο παραιτηθέντες δημοτικοί σύμβουλοι ήταν απόντες στα εξ αποστάσεως Συμβούλια ενώ η συνεργασία του με τους υπολοίπους είναι εξαιρετική.

Στο θέμα των σχολείων, ο κ. Δήμας τονίζει πως έχουν γίνει παρεμβάσεις όσον αφορά τις αποκαταστάσεις ζημιών, ανακαινίσεις βαψίματα κτλ, κάνοντας τη λειτουργία τους πιο ασφαλή.

Για τα προβλήματα και τις παρεμβάσεις στο Γυμνάσιο Αλιβερίου

Για το Γυμνάσιο Αλιβερίου, με ιστορία 40 ετών, ο κ. Δήμας επικαλέστηκε τον Διευθυντή του σχολείου ο οποίος μέσω επιστολής, αναφέρθηκε σε θέματα που μπορούν να προκαλέσουν κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητών, τα οποία τα παρέπεμψε άμεσα -όπως αναφέρει- σε ειδικούς μηχανικούς προς έλεγχο.

Ο κ. Δήμας σημειώνει ότι το κτήριο του σχολείου έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα ελέγχου στατικής επάρκειας δημοσίων κτιρίων και προσθέτει πως ουδείς από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές δεν είχε ασχοληθεί ενώ σήμερα έγιναν πολλές παρεμβάσεις (αντικατάσταση κεντρικών εισόδων, τοποθέτηση στεγάστρου, αντικαταστάσεις καλοριφέρ κ.α).

Ο κ. Δήμας  σημειώνει πως ανάλογες παρεμβάσεις έχουν γίνει «σε όλα τα σχολικά κτίρια από έναν Πρόεδρο που κατά τον κ. Βλάχο διαχειρίζομαι τα οικονομικά σαν να είναι επιχείρησή μου, με χρήματα αποκλειστικά και μόνο από τα έσοδα τακτικής επιχορήγησης και όχι από έκτακτες επιχορηγήσεις αμφιβόλου τρόπου εκταμίευσης».

Τέλος, ο κ. Δήμας λέει ότι τη διάρκεια της 9ετούς της διοίκησής του, διαχειρίστηκε ένα ποσό της τάξεως του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, με το οποίο κάλυψε στο έπακρο όλες τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, «με εντιμότητα και σεβασμό για το δημόσιο χρήμα, κάνοντας τα σχολεία λειτουργικά και ασφαλή».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr