Χιόνια στην Εύβοια: Το… πολικό εξπρές καταφθάνει- Οι προβλέψεις για τον καιρό τις επόμενες μέρες
Καιρός

Χιόνια στην Εύβοια: Το… πολικό εξπρές καταφθάνει- Οι προβλέψεις για τον καιρό τις επόμενες μέρες

Καλο θα ήταν να προετοιμαστούν κυρίως οι κάτοικοι των ημιορεινών - ορεινών περιοχών στην Εύβοια

Προβλέψεις αναφορικά με το πως θα κινηθεί ο χιονιάς στην Εύβοια δίνει η σελίδα “Προγνώσεις για την Εύβοια” στο Facebook τονίζοντας χαρακτηριστικά πως “οι καμπάνες βαράνε και το πολικό εξπρές καταφθάνει”.

“Μετα και τα 12αρια τον μοντέλων θα σας πούμε μια πρώτη εικόνα για το πως θα κινηθεί ο χιονιάς” γράφει η σελίδα και προσθέτει πως αυτή την στιγμή είναι κλειδωμένο το 80% περιμένουμε και τα για τις τελευταίες πινελιές ( εκτός αν φάμε καμία φόλα που δύσκολα τρώμε τώρα γιατί είμαστε σε πολύ κοντινές ώρες).

Α’ φάση Παρασκευή – Σάββατο 3-4/2/2023: Θα υπάρξει κατεβασιά κρύο η οποία θα περάσει ξοφαλτσα και θα μας επηρεάσει με κάποια φαινόμενα κυρίως στα ανατολικά και κάποια χιόνια στα ημιορεινά – ορεινά.

Β’ φάση Κυριακή – Τρίτη 5-7/2/2023: Αυτές είναι οι μέρες που όπως όλα δείχνουν θα μας επισκεφτεί ο χιονιάς και δεν μιλάμε για ορεινό μιλάμε για πεδινό χιόνια.

Όπως όλα δείχνουν θα επηρεάσει με πυκνές χιονοπτώσεις την περιοχή μας καθώς φαίνεται να δημιουργείται μέσα στο Αιγαίο ένα χαμηλό το οποίο θα κινηθεί προς την Ρόδο. Θέλουμε να δούμε κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες αύριο μήπως χρειαστούμε και την Πέμπτη για το ποιες περιοχές θα επηρεαστούν και για το πότε θα αρχίσει ο χιονιάς.

Από την Τρίτη και μετά όλα είναι μία τάση.

Μία τάση όμως που την έχουν δει εδώ και καιρό τα στοιχεία!!! Είναι ότι ο αυλώνας να κινηθεί προς το Ιόνιο να δημιουργηθεί χαμηλό όμως το χαμηλό δεν φαίνεται να είναι στο κεντροβορειο Ιόνιο αλλά στο νότιο και κοντά στην Πελοπόννησο αυτο που φαίνεται να συμβαίνει εδώ που δεν το βλέπουμε πολλές φορές είναι ενώ υπάρχει χαμηλό στο Ιόνιο να χιονιζεται η Εύβοια μέχρι τα πεδινά είναι ένα σενάριο που πολύ πιθανών να συμβεί (αυτό φαίνεται να συμβεί γιατί ανοίγει πολύ ο αυλώνας και είναι πολύ παχύς οπότε κρατάει τις θερμοκρασίες για χιόνι μέχρι τα πεδινα σε πολλές περιοχές).

Πρέπει να διατυπωθεί ότι θα έχουμε πολύ καλές υποστηρίξεις στα -36 -38 οπότε δύσκολο να χάνεται το παιχνίδι, το βλέπουμε όμως.

Γ’ φάση Τετάρτη – Σάββατο 8-11/2/2023:

Εδώ σε αυτή την φάση μιλάμε για καθαρά προσωπική εκτίμηση. Φαίνεται ότι την Τετάρτη θα δημιουργηθεί δευτερεύον χαμηλό νότια της Πελοποννήσου το οποίο θα κινηθεί στην περιοχή της Ρόδου και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα εκ νέου επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις μέχρι την θάλασσα από την Πέμπτη και σταδιακά.

Την Πέμπτη – Παρασκευή ανέβουν τα υψόμετρα λίγο οπότε μπορεί να μιλάμε και για προβλήματα γιατι στα πεδινά θα έχουμε πολύ έντονες βροχοπτώσεις ενω μετά φαίνεται εκ νέου πτώση των χιονοπτώσεων στα πεδινά το βλέπουμε όμως αυτό. Από το Σάββατο και μετά εντελώς χαοδες η κατάσταση πολλά μοντέλα δείχνουν να συνεχίζεται αυτό το μοτίβο του καιρού καθώς κάποια μοντέλα δείχνουν κάποιο εγκλωβισμό χαμηλού στην περιοχή της Κρήτης – Ρόδου θα το δούμε αυτό όμως καθώς και κάποια παράνομη των ψυχρών αερίων μαζών.

Κάποια άλλα βλέπουνε μετά από το Σάββατο να φτιάχνει ο καιρός.

Μπαίνουμε από την Κυριακή σε μια μακρά περίοδο βαρυχειμωνιας η οποία μπορεί να τραβήξει αρκετά πίσω. Όσο για τον χιονιά Κυριακή – Τρίτη είναι κλειδωμένος 80% περιμένουμε κάποιες τελευταίες πινελιές αύριο.

Καλο θα ήταν να προετοιμαστούμε κυρίως οι κάτοικοι των ημιορεινών – ορεινών περιοχών. Τα έχουμε πει εδώ και εβδομάδες αυτά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr