Γιαννόπουλος στο evima.gr: «Η Εύβοια θα δεχτεί το περισσότερο χιόνι – Προσοχή τις επόμενες ώρες»
Καιρός

Γιαννόπουλος στο evima.gr: «Η Εύβοια θα δεχτεί το περισσότερο χιόνι – Προσοχή τις επόμενες ώρες»

Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός σήμερα με την Εύβοια να βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας

Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Σάββατο 12 Μαρτίου, με ισχυρές χιονοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ η Εύβοια φαίνεται πως είναι στο επίκεντρο της κακοκαιρίας.

Η σημερινή μέρα είναι η πιο δύσκολη, σύμφωνα με όσα είπε στο evima.gr o μετεωρολόγος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλος, καθώς τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα, ενώ αναφέρει ότι, «τις επόμενες ώρες, χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή, καθώς η Εύβοια είναι η περιοχή όπου αναμένεται να πέσει το περισσότερο χιόνι. Μάλιστα δεν αποκλείεται πολλές περιοχές να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα από τις σοβαρές χιονοπτώσεις».

«Ενώ σε όλες τις περιοχές η κακοκαιρία αύριο αναμένεται να υποχωρήσει, στην Εύβοια θα συνεχιστούν τα φαινόμενα. Θέλει μεγάλη προσοχή και ειδικά σήμερα ας περιορισούν οι πολίτες τις μετακινήσεις τους ειδικά για τις επόμενες ώρες του Σαββάτου».

Ισχυρή σύσταση από την Πολιτική Προστασία

Σε ισχύ παραμένει η ισχυρή σύσταση που έχει απευθύνει από χθες το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για περιορισμό κάθε μη απαραίτητης μετακίνησης και απαραιτήτως εφοδιασμό με αντιολισθητικές αλυσίδες, σύμφωνα και με τις επικαιροποιημένες μετεωρολογικές προβλέψεις.

Δείτε τι αναφέρει το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας:

«Παραμένει σε ισχύ η σύσταση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αποφεύγουμε μη απαραίτητες μετακινήσεις, είμαστε εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες»

Οι περιοχές για τις οποίες ισχύει η σύσταση:

  • Στην ανατολική Στερεά, ιδίως σε Εύβοια, Φθιώτιδα και Βοιωτία.
  • Στην Αττική, ιδίως στα βόρεια και στις βορειοανατολικές και βορειοδυτικές περιοχές.
  • Σε Μαγνησία και Σποράδες.
  • Σε κεντρική, ανατολική και νότια Πελοπόννησο.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι οι οδηγοί στις παραπάνω περιοχές θα πρέπει, εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθούν, να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν πως να τις τοποθετούν. Σημειώνεται ότι η σύσταση αυτή είναι ιδιαίτερα ισχυρή για τους οδηγούς σε όλα τα βόρεια, βορειοανατολικά και βορειοδυτικά προάστια της Αττικής, όπου το φαινόμενο θα είναι έντονο, καθώς και στους κεντρικούς άξονες που οδηγούν προς τις περιοχές αυτές.

Η σημερινή ημέρα σε πολλές περιοχές ενδεχομένως να παραπλανήσει ότι η κακοκαιρία έχει τελειώσει. Επισημαίνουμε ότι η κακοκαιρία αναμένεται να είναι σφοδρή με έντονες χιονοπτώσεις.

Δείτε αναλυτικές οδηγίες για χιονοπτώσεις: https://bit.ly/3q1nMi5

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr