Καιρός

Καιρός Εύβοια: Στην κατάψυξη μέχρι τέλος Γενάρη – Καρέ καρέ οι χιονοπτώσεις (video)

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία από το αμερικανικό και το ευρωπαϊκό μοντέλο, δείχνουν πυκνές χιονοπτώσεις στην Εύβοια.
Καιρός Εύβοια: Στην κατάψυξη μέχρι τέλος Γενάρη – Καρέ καρέ οι χιονοπτώσεις (video)

Συνθήκες ψυχρής εισβολής πολικής προέλευσης, ικανή να αποδειχθεί έως και πρωτόγνωρη – ιστορική, «προβλέπουν» τόσο το αμερικανικό (GFS), όσο και το ευρωπαϊκό (ECMWF) προγνωστικό μοντέλο.

Σύμφωνα με το dokari.gr, πολικές θερμοκρασίες αναμένονται για τουλάχιστον μια εβδομάδα, αρχής γενομένης από την Παρασκευή, με χιονοπτώσεις που απασχολήσουν -κυρίως- την κεντρική και νότια χώρα, συμπεριλαμβανομένων τόσο της Αθήνας και της Εύβοιας, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων πολλών ημερών.

Διαδοχικά θα είναι τα κύματα που θα προκαλούν τις χιονοπτώσεις και δεν πρέπει να αποκλειστούν ακόμα και σημαντικότατες εκπλήξεις, καθώς η ένταση της ψυχρής εισβολής θα είναι τέτοια και το δυναμικό αίτιο των πολικών θερμοκρασιών στην ανώτερη ατμόσφαιρα, ικανό να προκαλέσει τη δημιουργία υετού, άρα και την πρόκληση ισχυρών χιονοπτώσεων.

Δείτε καρέ καρέ αρχικά την ανάλυση του αμερικανικού προγνωστικού καιρικού μοντέλου (GFS) και αμέσως μετά του ευρωπαϊκού (ECMWF).

Στους χάρτες της κίνησης των αερίων μαζών οι μωβ αποχρώσεις υποδηλώνουν τις αέριες μάζες πολικής προέλευσης, ενώ στους χάρτες καταγραφής των βαρομετρικών χαμηλών οι μωβ αποχρώσεις υποδηλώνουν τις χιονοπτώσεις. Οσο πιο έντονο το μωβ, τόσο πιο ισχυρές οι χιονοπτώσεις.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ