Καιρός

Καιρός: Νέα ψυχρή εισβολή θα «πνίξει» την Εύβοια στο χιόνι – Δείτε πότε

Ο καιρός... αγριεύει ξανά από τα μέσα της εβδομάδας και μάλιστα από την Παρασκευή αναμένεται νέα και σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, πολύ πιο σοβαρή ψυχρή εισβολή, ικανή να φέρει χιονοπτώσεις και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, ακόμα και μέσα στην Εύβοια.
Καιρός: Νέα ψυχρή εισβολή θα «πνίξει» την Εύβοια στο χιόνι – Δείτε πότε

Και η διαφορά των σημερινών προγνώσεων από αυτές της περασμένης εβδομάδας που κράτησαν τις χιονοπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας, δεν είναι άλλη από τη συμφωνία -στα σημερινά επαναλαμβάνουμε δεδομένα- όλων των προγνωστικών μοντέλων.

Φυσικά, καθώς βρισκόμαστε μια εβδομάδα πριν θα υπάρξουν αλλαγές σίγουρα. Ωστόσο, η τάση για την κάθοδο αερίων μαζών πολικής προέλευσης καταγράφεται από όλα τα προγνωστικά μοντέλα, όπως και η δημιουργία ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού που θα δείτε στο βίντεο ότι θα αρχίσει να προκαλεί χιονοπτώσεις από τα βόρεια προς τα νότια, ενώ ως προοπτική τείνει η κακοκαιρία αυτή να απασχολήσει πολύ περισσότερο και με διάρκεια τριημέρου (Σάββατο – Κυριακή – Δευτέρα) τα ανατολικά προσήνεμα της χώρας.

Και η περαιτέρω μακροπρόθεσμη τάση του αμερικανικού προγνωστικού μοντέλου «βλέπει» διαδοχικές ψυχρές εισβολές συνοδεία βαρομετρικών χαμηλών έως και το τέλος του μήνα.

Δείτε καρέ καρέ την εξέλιξη του καιρού στη χώρα μας και τις χιονοπτώσεις που «βλέπει» το GFS (με τις μωβ αποχρώσεις) στο βίντεο. Πρώτος χάρτης οι αέριες μάζες πάνω από την Ευρώπη, δεύτερος η κίνηση των βαρομετρικών χαμηλών, τρίτος τα φαινόμενα πάνω από την Ελλάδα και τέταρτος η χιονοκάλυψη της χώρας μας.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ