Καιρός: Πότε θα το στρώσει στην Εύβοια – Προ των πυλών η νέα κακοκαιρία
Καιρός

Καιρός: Πότε θα το στρώσει στην Εύβοια – Προ των πυλών η νέα κακοκαιρία

Έρχεται πιο ψυχρό κύμα κακοκαιρίας το άλλο Σαββατοκύριακο με χιόνια και στα πεδινά της Εύβοιας.

Με «άγριες» διαθέσεις αναμένεται να υποδεχθούμε τον Φεβρουάριο, καθώς ο καιρός στην Εύβοια θα επηρεαστεί από μια νέα ψυχρή εισβολή από τα βόρεια, η οποία φέρνει χιόνια ακόμα και στα πεδινά του Νομού.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου και τους χάρτες με τις αέριες μάζες που έδειξε στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3, από την Τρίτη 31 Ιανουαρίου αναμένονται αρκετές κατεβασιές κρύου αέρα, με αποτέλεσμα η αίσθηση του ψύχους να είναι πιο έντονη σε σχέση με τις θερμοκρασίες που θα δείχνει ο υδράργυρος εκείνο το διάστημα.

Οι μετεωρολόγοι αναφέρουν πως χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την εβδομάδα που ξεκινάει, με τον Φεβρουάριο να κάνει παγωμένο ποδαρικό.

Σύμφωνα με το windy.com, ψυχρή εισβολή αναμένεται να φτάσει στην πόρτα της Εύβοιας στα τέλη της επόμενης εβδομάδας και τη Παρασκευή,  και φαίνεται πως θα διαρκέσει για τουλάχιστον ένα τριήμερο, με κορύφωση την Κυριακή (5/2) και τη Δευτέρα (6/2), οπότε και θα καταγραφούν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Μάλιστα, το μεσημέρι της επόμενης Κυριακής, φαίνεται οι πρώτες νιφάδες να κάνουν την εμφάνισή τους στην Εύβοια.

Αυτή η νέα έντονη ψυχρή εισβολή αέρα, δεν θα ρίξει μόνο τη θερμοκρασία, αλλά θα φέρει και χιονοπτώσεις – ακόμα και σε πεδινές περιοχές της χώρας.

Πάντως, όπως είπε ο Σάκης Αρναούτογλου, ακριβής πρόβλεψη αναμένεται από τη Δευτέρα όπου θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση όσο αφορά στον καιρό.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr