Καιρός: Νέο πολικό ψύχος φέρνει πολλά χιόνια στην Εύβοια (vid)
Καιρός

Καιρός: Νέο πολικό ψύχος φέρνει πολλά χιόνια στην Εύβοια (vid)

O Φεβρουάριος αναμένεται να μπει με τσουχτερό κρύο και χιόνια ακόμα και στα πεδινά της Εύβοιας, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία.

Εξαιρετικά… ψυχρό και το πρωινό τρέξιμο του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου από το GFS και φαίνεται ότι η χώρα μας μπαίνει σε μια μακρά περίοδο με τον χειμώνα να κάνει κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία του ακόμα και στην Εύβοια.

Στο σημερινό του τρέξιμο το GFS φέρνει πολικής προέλευσης αέριες μάζες στην Ελλάδα από την ερχόμενη Πέμπτη και διατηρεί το ψύχος για πολλές ημέρες, να στροβιλίζεται πάνω από τα Βαλκάνια και τη βόρεια Ευρώπη, οι οποίες όπως όλα δείχνουν θα επηρεάσουν κι πάλι την Εύβοια.

Ολα, λοιπόν, δείχνουν ότι «κλειδώνει» το ψύχος, αφού συμφωνούν όλα τα προγνωστικά μοντέλα πως μπαίνουμε στην ψυχρή φάση για την Ευρώπη και πλέον αυτό που θα καθοριστεί τα επόμενα 24ωρα είναι ο υετός, αφού υποψηφιότητα για χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά, βάσει θερμοκρασιών, θέτει σχεδόν όλη η Ελλάδα για το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Δείτε στο βίντεο από το dokari πώς κινείται η ψυχρή αέρια μάζα (σ.σ. προσοχή στις μωβ αποχρώσεις) και στη συνέχεια την κίνηση των βαρομετρικών χαμηλών.

 

Και στο σημερινό τρέξιμο, χιονοπτώσεις προβλέπονται ακόμα και στις πόλεις της Εύβοιας.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr