Μαρουσάκης στο evima.gr: Έρχονται χιόνια στην Εύβοια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα
Καιρός

Μαρουσάκης στο evima.gr: Έρχονται χιόνια στην Εύβοια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα

Άκρως χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού με χιόνια στην Εύβοια- Οι εκτιμήσεις Κλέαρχου Μαρουσάκη στο evima.gr

Κυριολεκτικά άσπρη μέρα θα δούμε στην Εύβοια, όπως τονίζει μιλώντας στο evima.gr ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ειδικά για το νησί, μέσα στις επόμενες μέρες έρχονται χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου.

Αναλυτικότερα, στα τέλη του μήνα, προβλέπει πως ο χειμώνας “θα δείξει για τα καλά τα δόντια του” στη χώρα με αισθητό κρύο και κακοκαιρία ακόμη και σε κεντρικές πόλεις, καθώς περί τον Φεβρουάριο αναμένεται πολικές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη να κινηθούν προς τη χώρα μας.

Χιονοπτώσεις κατά τον Φεβρουάριο με βάση τα παραπάνω εκτιμάται πως θα σημειωθούν σε πεδινές ακόμα και σε αστικές περιοχές της χώρας με το νησί μας φυσικά να μην εξαιρείται από την πρόβλεψη.

Υπενθυμίζεται πως για σήμερα πάντως στην Εύβοια η πρόβλεψη του καιρού έκανε λόγο για βροχές έως μέτριας έντασης στα κεντρικά και τα νότια , με έμφαση τα ανατολικά και ορεινά.

Εντονα καιρικά φαινόμενα εκτιμάται πως θα σημειωθούν και στην Σκύρο.

Πιθανώς να δούμε ακόμη κακοκαιρία και στα ανατολικά και νότια τμήματα της βόρειας Εύβοιας.

Τα φαινόμενα ίσως να είναι λίγο πιο έντονα στα ορεινά και ανατολικά της κεντρικής Εύβοιας.

Προς το απόγευμα – βράδυ τα φαινόμενα θα περιορίζονται στα ανατολικά και ορεινά της κεντρικής Εύβοιας και θα εξασθενήσουν.

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως από την πλευρά του Αιγαίου και στα ορεινά.

Θα υπάρξουν σε κάθε περίπτωση διαστήματα με ηλιοφάνεια ή και ανοίγματα στον καιρό.

Χιονοπτώσεις αναμένονται από τα 1.000-1.100μ. και πάνω τοπικά πυκνές.

Το αμερικανικό μοντέλο εξάλλου, όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν έχει ήδη δείξει πως ο χειμώνας είναι εδώ και έρχεται πολύ κρυό αλλά και χιόνια ακόμα μέσα στον Ιανουάριο.

Το GFS εξακολουθεί να «βλέπει» τον στροβιλισμό πολικής προέλευσης αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη με τάση να φτάσουν έως και τη χώρα μας μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Στο βίντεο από το dokari.gr θα δείτε πως από τις 20 Ιανουαρίου και μετά, πολικής προέλευσης αέριες μάζες (μωβ αποχρώσεων) κάνουν την εμφάνισή τους στην βόρεια Ευρώπη και τα επόμενα 24ωρα κινούνται νότια, κατορθώνοντας να μπουν και στη βόρεια Ελλάδα.

Το ψυχρό αυτό μέτωπο συνοδεύεται και από χιονοπτώσεις ακόμα και στην Εύβοια, είναι όμως πάρα πολύ νωρίς να μιλήσει κανείς για λεπτομέρειες, αφού εξακολουθεί το αμερικανικό μοντέλο να «βλέπει» την τάση και μόνο.

Να επαναλάβουμε ωστόσο πως καταγράφουμε αυτή την τάση επισημαίνοντας πως για να επαληθευτούν οι προβλέψεις πρέπει να ισχύουν περίπου 5-7 ημέρες πριν για να πούμε με σιγουριά πώς θα εξελιχθούν όπως έχουμε υπολογίσει.

Πάντως, το συγκεκριμένο τρέξιμο του GFS «βλέπει» και διαδοχικές κακοκαιρίες από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr